Alle dichters hebben gouden helikopters

Joost Oomen

Bestel tickets
Alle dichters hebben gouden helikopters

Joost Oomen legt uit hoe poëzie werkt. Zijn missie: heel Nederland aan het gedichten lezen krijgen!

In een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters (van Vondel tot Campert) en met gedichten van Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk.

Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan? In Alle dichters hebben gouden helikopters legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt. Hij gaat op zoek naar het poëtische gevoel dat je kan overvallen als je een mier per ongeluk op de post doet of wanneer de sterren in de circustent van gaten blijken te zijn gemaakt.

Genre cabaret, literair
Speeldata 14 december 2023
Locatie De Lieve Vrouw, Theaterzaal
Website bit.ly/3EqULD6
Tickets € 18,00
Maker Joost Oomen

Bestel tickets

do 14 dec. 2023
20:30

Over Joost Omen

Over Joost Omen

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. Hij publiceerde meerdere romans en dichtbundels. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde bij de kennisquiz De slimste mens. Sindsdien schrijft hij columns voor de noordelijke dagbladen en treedt hij regelmatig op voor radio, televisie en op festivals zoals Oerol, Lowlands en De Parade. Daarnaast runt hij met zijn twee beste vrienden het Instagramkanaal Poëzie is een daad, waarop elke dag een gedicht verschijnt.

Bekijk ook eens

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan