Dis Order

Cat Smits Company

Bestel tickets
Dis Order

Een beeldende, poëtische thriller en een intieme documentaire in één. Over de worstelingen van een eetstoornis en de “Dis Order” die ontstaat in Mia's hoofd en leven.

Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het scherm echter een muur en de veilige plek die Anna haar biedt, een gevangenis. Eenmaal binnen, toont Anna zich gevaarlijker dan ze in eerste instantie leek. Anna ontpopt zich tot een dominante en terroriserende aanwezigheid. Ze isoleert de Mia van haar omgeving en duwt haar steeds een beetje verder richting de rand. Zo ver dat haar leven op het spel komt te staan. Mia zit in een val waaruit ontsnappen niet mogelijk lijkt. Ze moet een manier vinden om zich uit de verstikkende greep van Anna te bevrijden. Dat lukt niet totdat zij beseft...

Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het scherm echter een muur en de veilige plek die Anna haar biedt, een gevangenis. Eenmaal binnen, toont Anna zich gevaarlijker dan ze in eerste instantie leek. Anna ontpopt zich tot een dominante en terroriserende aanwezigheid. Ze isoleert de Mia van haar omgeving en duwt haar steeds een beetje verder richting de rand. Zo ver dat haar leven op het spel komt te staan. Mia zit in een val waaruit ontsnappen niet mogelijk lijkt. Ze moet een manier vinden om zich uit de verstikkende greep van Anna te bevrijden. Dat lukt niet totdat zij beseft dat zij Anna zelf is.

Dis Order is een voorstelling over eetstoornissen. Het is deels autobiografisch, gebaseerd op de dagboeken van Smits en op het wetenschappelijk onderzoek van Marlies Rekkers, die momenteel promoveert op het onderwerp en 15 jaar geleden Smits’ psycholoog was. Met magisch poppenspel, dans en spel transformeren ze dit heikele onderwerp in een duister en poëtisch sprookje. De documentaire van Bergman geeft inzicht in het onderzoek dat voor de voorstelling is verricht en neemt je mee in de privésfeer van de makers. De filmbeelden worden door de voorstelling heen gewoven en trekken het met een meedogenloze lichtvoetigheid tot vlakbij het publiek.

Credits:

Regie, spel, poppen - Cat Smit
Psycholoog, wetenschappelijk dramaturg - Marlies Rekkers
Documentairemaker - Sunny Bergman
Script - Christine Otten met bijdragen van Cat Smits en Marlies Rekkers
Decorontwerp, kostuum - Elze van den Akker
Video-ontwerper, camera - Thomas Brand
Componist - Wim Selles
Lichtontwerp - Mark Verhoef
Regie-assistent, understudy - Lisa Kasman
Regie advies – Olivier Diepenhorst
Choreografie advies – Hillary Blake Firestone
Technisch ontwerp - Jan Sol
Techniek – Jan Sol, Esther Love, Mark Verhoef
Producent – Barbara Reijs
Zakelijke leiding - Giulia Casarola, Onno Ephraim
PR en Marketing – Jamie Zwart

Lees meer
Speeldata 9 november 2023
Locatie De Lieve Vrouw, Theaterzaal
Tickets € 18,00
Regie, spel, poppen Cat Smits
Tekst Christine Otten en Cat Smits
Documentairemaker Sunny Bergman

Bestel tickets

do 9 nov. 2023
20:30

Over Cat Smits

Over Cat Smits

Cat Smits maakt haar eigen poppen. Zij specialiseerde zich in het maken van flexibele schuimrubber poppen. Haar poppen zijn niet alleen visueel bijzonder mooi, ze ontwerpt ze ook op spelmogelijkheden. Daarmee worden haar poppen werkelijke personages waarin je gelooft en waarmee je je verbindt

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan