Irgendwann werden wir uns alles erzählen

Irgendwann werden wir uns alles erzählen

De zomerse tarwevelden, jeukende benen door hooi en muggenbeten, het gezoem van de koelkast in de keuken – hét toneel van deze Oost-Duitse liefdesaffaire.

Maria wordt bijna 19 en woont samen met haar vriend Johannes op een boerderij in Thüringen. Na de val van de muur hangt de sfeer van een nieuw tijdperk in de lucht, maar Maria kan haar weg er niet in vinden. Hetzelfde geldt voor haar buurman, de aantrekkelijke maar 20-jaar oudere Henner. Henner ligt niet goed bij de inwoners van het dorp. Zij zijn achterdochtig: een tragedie uit zijn verleden omringt hem. Een toevallige blik op de ene dag, een toevallige aanraking op de andere, triggert bij Maria een verlangen dat vreemd en overweldigend is. Het drijft haar het huis...

Maria wordt bijna 19 en woont samen met haar vriend Johannes op een boerderij in Thüringen. Na de val van de muur hangt de sfeer van een nieuw tijdperk in de lucht, maar Maria kan haar weg er niet in vinden. Hetzelfde geldt voor haar buurman, de aantrekkelijke maar 20-jaar oudere Henner. Henner ligt niet goed bij de inwoners van het dorp. Zij zijn achterdochtig: een tragedie uit zijn verleden omringt hem. Een toevallige blik op de ene dag, een toevallige aanraking op de andere, triggert bij Maria een verlangen dat vreemd en overweldigend is. Het drijft haar het huis van Henner binnen en in zijn armen - het is het begin van een geheime, alles-overheersende relatie.

De titel is Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzahlen (vrij vertaald: ‘op een dag vertellen we elkaar alles’) is een citaat uit Dostojevski’s De gebroeders Karamazov, een roman die Maria voor haar verjaardag krijgt. De film zelf is echter gebaseerd op het boek van Daniela Kriel met dezelfde titel. In dit boek is hoofdpersoon Maria 17 jaar – minderjarig dus, waar ze in de film net wat ouder is gemaakt.

Lees meer
Genre drama
Taal Duits
Duur 129 minuten
Afkomst Duitsland, 2023
Cast Felix Kramer, Marlene Burow
Kijkwijzer

Bestel je tickets voor vandaag

Kies en bestel

Sluiten
wo
27 september
do
28 september
vr
29 september
zo
1 oktober
di
3 oktober
"De setting is interessanter dan het hoofdverhaal"
NRC
"Sfeervol, maar kabbelend"
De Volkskrant

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan