Laatste Ronde

Laatste Ronde

Vervolg op Ventoux (2015), waarin een fietsende vriendengroep inmiddels een nieuwe levensfase heeft bereikt. Houdt hun vriendschap stand?

In Ventoux (2015) zagen we de vier vrienden Bart, André, Joost en David worstelen met wat er in hun jeugd is gebeurd. In Laatste Ronde zijn we tien jaar verder. De vier vrienden zijn ouder geworden. De eindigheid die ze lang konden ontkennen, dient zich nu onmiskenbaar aan. De vrienden vragen zich af hoe ze het nog resterende deel van hun leven zin kunnen geven. Dat doen ze trouwens niet in alle openheid naar elkaar - Ze worstelen met de vraag of een vriend iemand is met wie je alles deelt, of iemand met wie je juist heel bewust belangrijke...

In Ventoux (2015) zagen we de vier vrienden Bart, André, Joost en David worstelen met wat er in hun jeugd is gebeurd. In Laatste Ronde zijn we tien jaar verder. De vier vrienden zijn ouder geworden. De eindigheid die ze lang konden ontkennen, dient zich nu onmiskenbaar aan. De vrienden vragen zich af hoe ze het nog resterende deel van hun leven zin kunnen geven. Dat doen ze trouwens niet in alle openheid naar elkaar - Ze worstelen met de vraag of een vriend iemand is met wie je alles deelt, of iemand met wie je juist heel bewust belangrijke dingen niet deelt om de vriendschap niet te belasten?

Aan het wezen van de omgangsvormen tussen de mannen zoals die in Ventoux naar voren kwamen, en die varieerde tussen liefdevol en betrokken en lomp en onbehouwen, is weinig veranderd. De grappige en soms melige scènes staan bol van verlangen naar verbondenheid en laten tegelijkertijd zien hoe moeilijk en gecompliceerd (mannelijke) vriendschap is. Vol bravoure noemt Joost hun groepje ‘yolds’, young olds. Hij heeft het wilde plan op het Vlaamse platteland een boerderij te verbouwen tot een restaurant en de andere drie sluiten zich bij hem aan. Zoals elke verbouwing een moeizame klus is die niet zonder slag of stoot gaat, zet de verbouwing van het restaurant de relatie van de vier vrienden onder druk.

Lees meer
Genre drama
Taal Nederlands
Duur 94 minuten
Land Nederland, 2024
Cast Wim Opbrouck, Rosa Kreulen, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Reinout Bussemaker
Kijkwijzer

Bestel je tickets voor vandaag

Kies en bestel

Sluiten
ma
20 mei
di
21 mei
wo
22 mei

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan