Melk

Robin zoekt vastberaden naar een nieuwe bestemming voor haar moedermelk, nadat haar baby stilgeboren is. Met op 12 april een nagesprek met regisseur Stefanie Kolk.

Het kindje van Robin en haar vriend Jonas wordt stilgeboren. Verschrikkelijk. Hun wereld staat op zijn kop. Hun dromen spatten uiteen. Volledig verslagen proberen ze greep te krijgen op hun situatie. Ondertussen beginnen Robin’s borsten melk aan te maken en moet ze gaan kolven. Robin heeft er moeite mee deze melk zomaar weg te gooien en wil de melk doneren zodat haar lichaam nog iets positiefs voortbrengt. Haar koelkast vult zich met vele flesjes. Toch blijkt het doneren van de afgekolfde melk moeilijker dan verwacht. Hoe meer tegenwerking Robin krijgt, hoe vastberadener ze echter wordt. Ze moet en zal...

Het kindje van Robin en haar vriend Jonas wordt stilgeboren. Verschrikkelijk. Hun wereld staat op zijn kop. Hun dromen spatten uiteen. Volledig verslagen proberen ze greep te krijgen op hun situatie. Ondertussen beginnen Robin’s borsten melk aan te maken en moet ze gaan kolven. Robin heeft er moeite mee deze melk zomaar weg te gooien en wil de melk doneren zodat haar lichaam nog iets positiefs voortbrengt. Haar koelkast vult zich met vele flesjes. Toch blijkt het doneren van de afgekolfde melk moeilijker dan verwacht. Hoe meer tegenwerking Robin krijgt, hoe vastberadener ze echter wordt. Ze moet en zal haar melk een waardige bestemming geven.

Melk is in de eerste plaats een film over rouwverwerking en laat een van de vele manieren zien hoe dit kan verlopen. Robin heeft haar eigen manier. Als samenleving hebben we ideeën over hoe een rouwend persoon eruit moet zien. Bij een rouwende moeder hebben we dat nog veel meer. Robin is een stille, dappere rebel en ze komt in opstand tegen de manier van rouw die de bezorgde omgeving van haar verwacht. Ze moet haar eigen pad ontdekken en doet dit in alle oprechtheid.

Lees meer
Genre drama
Taal Nederlands
Duur 96 minuten
Land Nederland, 2023
Cast Frieda Barnhard, Aleksej Ovsiannikov

Bestel je tickets voor vandaag

Kies en bestel

Sluiten
do
18 apr.
zo
21 apr.
di
23 apr.
wo
24 apr.

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan