The Beast

The Beast

In 2044 zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Gabrielle moet haar DNA laten zuiveren, maar krijgt dan het angstige gevoel dat er een ramp op komst is.

Om haar baan, waarin ze eerlijke en rechtvaardige beslissingen moet nemen, te behouden, besluit Gabrielle (Léa Seydoux) haar DNA te zuiveren in een machine die haar meeneemt in haar verleden en haar zal ontdoen van alle sterke emoties. Ze ontmoet dan Louis (George MacKay), en voelt een krachtige band, alsof ze hem altijd al heeft gekend. Dit verstoort haar proces. Ze krijgt het angstige gevoel dat er een ramp op komst is. Werk of emoties... Het is een ondraaglijk dilemma. Het is deze angst die Gabrielle in staat stelt oprecht te zijn, te zoeken naar betekenis in een wereld waar...

Om haar baan, waarin ze eerlijke en rechtvaardige beslissingen moet nemen, te behouden, besluit Gabrielle (Léa Seydoux) haar DNA te zuiveren in een machine die haar meeneemt in haar verleden en haar zal ontdoen van alle sterke emoties. Ze ontmoet dan Louis (George MacKay), en voelt een krachtige band, alsof ze hem altijd al heeft gekend. Dit verstoort haar proces. Ze krijgt het angstige gevoel dat er een ramp op komst is. Werk of emoties... Het is een ondraaglijk dilemma. Het is deze angst die Gabrielle in staat stelt oprecht te zijn, te zoeken naar betekenis in een wereld waar het nog maar moeilijk is te vinden.

The Beast is losjes geïnspireerd door Henry James' verhaal The Beast in the Jungle uit 1903. Het boek gaat over een man die verlamd is door zijn neurotische overtuiging dat hem iets vreselijks staat te overkomen, een beest dat onzichtbaar ineengedoken zit in de jungle van de toekomst. Hij laat de beste jaren van zijn leven voorbij gaan, tot de ontknoping waar hij leert dat het grote ongeluk van zijn leven was om het weg te gooien en de liefde van een goede vrouw te negeren, gebaseerd op zijn belachelijke gevoel van onheil.

Regisseur Bertrand Bonello wil ons niet vertellen dat het enige waar we bang voor moeten zijn de angst zelf is. Nee - Hij wil ons vertellen dat we echt bang moeten zijn - heel bang moeten zijn. Het beest is niet in de jungle, het is in het huis, en het is in de lucht die we nauwelijks kunnen inademen als de film het jaar 2044 bereikt. Het zit in ons; wij zijn het.

De film eindigt niet met een aftiteling, maar met een QR-code. Vergeet de code niet te scannen!

Lees meer
Genre romantiek, thriller, sciencefiction
Taal Frans, Engels
Duur 146 minuten
Land Frankrijk, Canada, 2023
Cast George MacKay, Léa Seydoux
Kijkwijzer
Picl Bekijk op Picl

Bestel je tickets voor vandaag

Kies en bestel

Sluiten
ma
20 mei
di
21 mei
wo
22 mei

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan