DSC_7865.jpg
DSC_7865.jpg

DSC_9417.jpg
DSC_9417.jpg

DSC_9047.jpg
DSC_9047.jpg

Expositie

Om de paar maanden kun je bij De Lieve Vrouw een andere expositie bezichtigen. Onze huidige expositie is BACK STAGE van de Amersfoortse fotografe Carla Kogelman. 

De serie BACK STAGE bestaat uit portretten van acteurs (m/v) voor aanvang van de voorstelling. Bij dit kijkje achter de schermen gaat Kogelman vooral op zoek naar dat ene moment, het moment dat de acteur het publiek en de camera vergeet en de concentratie naar binnen gericht is. De acteur is vastgelegd op een kwetsbaar moment, het moment vlak voor opkomst. Met een selectie van vijf portretten wordt ze in 2011 winnaar bij de Zilveren Camera, serie kunst, cultuur en entertainment. De foto's in deze expositie zijn voornamelijk gemaakt tijdens het Nederlands Theater Festival te Amsterdam in de periode 2011-2015.

Carla Kogelman veelzijdige Amersfoortse fotografe
Carla Kogelman (1961, Raalte) werkte ruim 25 jaar in de theaterwereld en studeerde eind 2011 af aan de Fotoacademie in Amsterdam met als specialisatie reportage, documentair en portret. Haar zwart-wit portretten zijn een illustratie van het dagelijks leven en hebben te maken met opgroeien, emotie en hoe mensen in het leven staan. Naast haar fascinatie voor kinderen is ze ook geïnteresseerd in de backstage verhalen bij theater, film en sport. In Amersfoort fotografeert ze veelvuldig bij Rugbyclub Amersfoort en het Sportfondsenbad.

Sinds 2011 won ze vele prijzen waaronder twee prijzen bij de World Press Photo (2014 en 2018), de SO Award (2013) , de PF portfolioprijs, zes prijzen bij de Zilveren Camera, twee maal de Alfred Fried Photography Award en een keer de Happiness on the Move Award. In februari 2018 won Kogelman de Zilveren Camera in de categorie Sport met haar serie over het paralympisch team in het Sportfondsenbad. 

www.carlakogelman.nl
www.debeeldunie.nl

Fotograaf Remko Schotsman of curator Róman Kienjet organiseren om de beurt een expositie in De Lieve Vrouw. Daarbij gaan de dialoog aan; onderling, met de makers én het publiek.

Een deel uit de open brief van Remko aan Róman:
“Mede door haar gebruik van harde contrasten en onconventionele uitsnedes weet ze als geen ander prikkelend, tintelend en soms haast ongemakkelijk dichtbij, de concentratie en kwetsbaarheid vast te leggen van de fine fleur van Nederlandse theaterwereld. Ik ben benieuwd wat jij van haar foto’s vindt.”

> Lees de hele brief
> Lees de reactie van Róman 
> Volg de discussie op Facebook
> Mail Remko of Róman