Verlanglijstje:

Veiled - Saskia Aukema.jpg
Veiled - Saskia Aukema.jpg

Veiled

Expositie

Om de paar maanden kun je bij De Lieve Vrouw een andere expositie bezichtigen. Op dit moment kun je een selectie van foto's bekijken van het project 'Veiled - Too Busy Being Awesome'.

Het is het controversieelste kledingstuk van Europa: de niqaab, een gezichtssluier die alleen de ogen vrijlaat. Wie zijn de vrouwen die ervoor hebben gekozen zo'n sluier te dragen? Wat vinden ze belangrijk, mooi en grappig? Fotograaf Saskia Aukema trok tweeëneenhalf jaar op met enkele niqaabdragende vrouwen. Met ‘Veiled’ geeft ze een indruk van hoe zij de vrouwen privé leerde kennen, onder meer door ze te fotograferen met de kleding die zij thuis dragen of op feestjes waar alleen vrouwen aanwezig zijn. Aukema won Fotofestival Leiden en een categorieprijs bij de Zilveren Camera met ‘Veiled’. Van het project verscheen het boek 'Veiled - Too Busy Being Awesome' bij uitgeverij Lecturis. 

Fotograaf Remko Schotsman of curator Róman Kienjet organiseren om de beurt een expositie in De Lieve Vrouw. Daarbij gaan ze de dialoog aan; onderling, met de makers én het publiek.

> Bekijk ook de blog met o.a. interviews met de exposanten.
> Volg de discussie op Facebook
> Mail Remko of Róman