Verlanglijstje:

DeAar_Kleinbrand_Bugs_2017IMG_4062-bewerkt.jpg
DeAar_Kleinbrand_Bugs_2017IMG_4062-bewerkt.jpg

DeAar_Volkwagen_2017IMG_4239-2.jpg
DeAar_Volkwagen_2017IMG_4239-2.jpg

Kaapstad_Tafelberg_2017IMG_3721.jpg
Kaapstad_Tafelberg_2017IMG_3721.jpg

Expositie

Om de paar maanden kun je bij De Lieve Vrouw een andere expositie bezichtigen. In juni is de expositie ‘African Shadows’ van de Amersfoortse fotograaf Jacob Dijker te zien. Lees het interview met Dijker op de speciale expositieblog 'Over beelden gesproken'. 

Jacob Dijker (1994, Amersfoort) studeerde in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling regie en scenario fictie. Zijn afstudeerfilm 'Het uur tussen hond en wolf' is een psychologische thriller en komt voort uit een fascinatie voor politiek en media. Sinds zijn afstuderen is Jacob werkzaam als freelance regisseur.

Afgelopen zomer vertrok hij voor een maand naar Kaapstad, De Aar en Pretoria, Zuid-Afrika en keerde terug naar Nederland met een fotoserie getiteld ‘African Shadows’. Hij ging op zoek naar de (politieke) sporen van het verleden, maar trof tijdens die zoektocht een knotsgek, vreemd maar prachtig land aan. Met jonge mensen die uit de schaduw van hun verleden proberen te stappen.

In de serie zien we dat de mens een verlengstuk is van dit bloederige landschap. Het hoort bij die grond. Het beeld van Zuid-Afrika, met haar townships, welvaartsverschillen, vele etniciteiten en apartheidsverleden is hierin gefilterd en bekeken door de ogen van een jonge filmmaker. De serie toont stadsgezichten, scenario's die evengoed geënsceneerd hadden kunnen zijn. Jacob heeft het land geframed en in filmstills gevangen.

Fotograaf Remko Schotsman of curator Róman Kienjet organiseren om de beurt een expositie in De Lieve Vrouw. Daarbij gaan ze de dialoog aan; onderling, met de makers én het publiek.

> Lees de brief van Róman aan Remko over de kruisbestuiving tussen fotografie/film in de expositie van Jacob Dijker en bekijk ook de gloednieuwe blog met o.a. interviews met de exposanten.
> Volg de discussie op Facebook
> Mail Remko of Róman