Verlanglijstje:

Klaas_6361_A.jpg
Klaas_6361_A.jpg

© Klaas Groot

Klaas_4459_A.jpg
Klaas_4459_A.jpg

© Klaas Groot

Slider_van Lieshout.jpg (1)
Slider_van Lieshout.jpg (1)

© Gerrit van Lieshout

Slider_van Lieshout_2.jpg
Slider_van Lieshout_2.jpg

© Gerrit van Lieshout

Expositie

Om de paar maanden kun je bij De Lieve Vrouw een andere expositie bezichtigen. Op dit moment tonen we de fotoserie 'Onvertelde verhalen' van Klaas Groot. Daarnaast hebben we sculpturen van Gerrit van Lieshout

Klaas Groot over zijn fotografie
"Graag ga ik op reis, fototoestel mee. Soms met een doel voor ogen, om een streek of land te verkennen, soms ook zonder bestemming. Dan zie ik wel wat ik op mijn weg vind. Een vriend gaf me eens dit citaat: 'Fotografie vergt meer verbeeldingskracht dan schilderkunst, want het betekent het ongewone zien in het gewone.' Dat is wat me tegenwoordig bezig houdt; het ongewone in beeld brengen en de verbeelding van de beschouwer prikkelen.

Bij het samenstellen van deze expositie in De Lieve Vrouw zocht ik naar foto’s die op het eerste gezicht een herkenbaar beeld geven, maar bij nader inzien iets bijzonders hebben. Het verhaal bij de foto’s is niet duidelijk, blijft onverteld. Misschien is er net iets gebeurd of staat dat op het punt te gebeuren? Als kijker krijgt u alle ruimte het verhaal zelf in te vullen. Sinds ik me intensief heb toegelegd op fotografie ben ik tot het besef gekomen: mooie foto’s maken vraagt veel tijd en een onbevangen gemoed (vrij naar: Robert M. Pirsig, 'Zen en de kunst van het motoronderhoud').

Meer foto’s bekijken of meer weten over de foto’s? Een afdruk bestellen? Kijk op www.fotoklaasgroot.nl of stuur een mail naar Klaas. 

Sculpturen Gerrit van Lieshout
Gerrit is ooit geïnspireerd door het ongerijmde dat hij aantrof in sommige literatuur en was toen onder de indruk van de kracht van de verbeelding. Later werd hij geïnteresseerd in de beeldende kunst, denk aan het surrealisme van onder anderen Dali. Hij is in het algemeen geboeid door het ongewone en niet passende in het dagelijkse leven. Het komt regelmatig voor dat mensen onaangenaam getroffen of zelfs geschokt reageren op zijn werk, maar hij troost zich met de gedachte dat die reactie ontstaat in het hoofd van de beschouwer en dat hijzelf slechts de bezorger is van de beelden.

Hij is op het vlak van beeldende kunst autodidact, maar werkt en exposeert al sinds 1993. Hij werkt in een atelier aan huis dat over alle faciliteiten beschikt, enige beelden worden in een gieterij afgegoten in brons en afgewerkt door Gerrit.

Meer werk bekijken of meer weten over de sculpturen? Kijk op www.gerritvanlieshout.nl of stuur Gerrit een mail. 

Fotograaf Remko Schotsman of curator Róman Kienjet organiseren om de beurt een expositie in De Lieve Vrouw. Daarbij gaan ze de dialoog aan; onderling, met de makers én het publiek.

> Bekijk ook de blog met o.a. interviews met de exposanten.
> Volg de discussie op Facebook
> Mail Remko of Róman