cafe expo - foto Saskia Tuijp.jpg
cafe expo - foto Saskia Tuijp.jpg

AvHemel_Patrick Nederkoorn_Voor Aanvang nr4_sRGB.jpg
AvHemel_Patrick Nederkoorn_Voor Aanvang nr4_sRGB.jpg

Expositie

Om de paar maanden kun je bij De Lieve Vrouw een andere expositie bezichtigen. Onze huidige expositie is een selectie foto's van de Annemoon van Hemel met de serie Voor aanvang.

Als bezoeker vraag je je wel eens af: ‘Wat doén die acteurs, in de uren voordat ze het podium beklimmen? Wat denken ze? Hoe komen ze in de gemoedstoestand die nodig is om ons als publiek ademloos achter te laten? In Voor aanvang plaatst fotografe Annemoon van Hemel de uren voor een voorstelling in een (on)natuurlijke setting. Het proces van eerste voorbereidingen tot die staat van opperste concentratie krijgt zo een geheel eigen, vervreemdende lading. We volgen het vaste patroon van cabaretier Patrick Nederkoorn. Vanaf het moment waarop hij de kleedkamer binnenkomt tot aan de laatste, intense minuten vlak voor opkomst. Al doende stapt hij uit de dagelijkse realiteit in de wereld van de verbeelding, waartoe hij vervolgens ook zijn publiek verleidt.

De Amersfoortse fotografe en kunsthistorica Annemoon van Hemel exposeerde eerder met fotoreeksen van o.a. raadsleden, dijkgraven en Eerste Kamerleden.
www.annemoonvanhemel.nl

Patrick Nederkoorn toert door het land met zijn eigen cabaretprogramma's. Voor de voorstelling Het Komt Nu wel Heel Dichtbij is hij genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Verder is hij bekend van onder meer het cabaret van Spijkers met Koppen.
www.patricknederkoorn.nl