Verlanglijstje:

Veluwe Hendriksbos-0378-HDR.jpg
Veluwe Hendriksbos-0378-HDR.jpg

lignum album- (2).jpg
lignum album- (2).jpg

Amsterdamse Bloesem-1 kunstfotografie landschapsfotografie.jpg
Amsterdamse Bloesem-1 kunstfotografie landschapsfotografie.jpg

Baricumse Heide-3411.jpg
Baricumse Heide-3411.jpg

Expositie

Om de paar maanden kun je bij De Lieve Vrouw een andere expositie bezichtigen. Op dit moment kun je een selectie van de expositie van Patrick Siemons bekijken.

Fine Art is fotografische kunst

Schoonheid is er altijd, overal om ons heen. De kunst is om het te zien en te vangen. Wat kunst is, bepaal je zelf. Je merkt vanzelf wanneer iets jou raakt. Dat is een gevoel dat je herkent zodra het er is.

'Fine Art' is een relatief jonge kunststroming binnen de fotografie. In 'Fine Art' smelten fotografie en de artistieke visie van de fotograaf als kunstenaar samen. Patrick Siemons: "Ik ben in 2012 me gaan verdiepen in Fine Art Fotografie. Deze vorm van fotografie prikkelt mijn creativiteit. Fotografie in de ultieme vorm van kunst. Een foto kan iedereen maken, een goede foto wordt al lastiger, maar in een fotokunstproductie leg je zoveel van jezelf, dat het echt kunst wordt. Het roept ook van alles bij mensen en op en dat vind ik leuk. Het levert discussies op. Geweldig! Dat is inherent aan kunst."

Patrick Siemons
Patrick woont ruim 10 jaar met zijn gezin in Nijkerkerveen. In zijn studio aan de Amersfoortseweg legt hij uit hoe hij beweegt op het snijvlak van fotografie en kunst. "Ik heb nog de ouderwetse route gevolgd. Na mijn middelbare school ging ik van 1988-1995 werken bij fotograaf Wim van Oest in Doorn. Ik werd zijn assistent en wat Wim fotografeerde, mocht in de DoKa ontwikkelen en afdrukken. Ondertussen heb ik daarnaast de fotovakschool afgerond. Vervolgens verzorgde ik drie jaar lang studio- reportagefotografie bij Fotostudio Van de Berkt. In 1998 ben ik een succesvolle reclame- modefotostudio gestart."

Fotograaf Remko Schotsman of curator Róman Kienjet organiseren om de beurt een expositie in De Lieve Vrouw. Daarbij gaan ze de dialoog aan; onderling, met de makers én het publiek.

> Bekijk ook de blog met o.a. interviews met de exposanten.
> Volg de discussie op Facebook
> Mail Remko of Róman