IMG_2712_┬®raafvisuals_web.jpg
IMG_2712_┬®raafvisuals_web.jpg

5652317.jpg
5652317.jpg

IMG_2719_┬®raafvisuals_20180118.jpg
IMG_2719_┬®raafvisuals_20180118.jpg

Expositie

Om de paar maanden kun je bij De Lieve Vrouw een andere expositie bezichtigen. Onze huidige expositie is een initiatief van Het Wilde Oog.

Het Wilde Oog
Theateratelier Het Wilde Oog is opgericht in 2000 door Hans Lemmerman en Inge van Run en onderzoekt hoe documentaire kwaliteiten in diverse kunstuitingen tot hun recht komen. Al 17,5 jaar houden zij bezig met artistieke vernieuwing vanuit Spakenburg.

Expo 'Acht burgemeesters, twee diva’s en een chauffeur'

Acht beeldende kunstenaars maakten op verzoek van Het Wilde Oog elk twee objecten/sieraden die een verbintenis tussen twee bronnen maken: de kraplappen van Spakenburgse vrouwen in klederdracht en de wereld van kunstenaar Joseph Beuys.

In hun uiterlijk tonen de Spakenburgse vrouwen in klederdracht deel van een collectief te zijn. De karakteristieke gesteven kraplap (de schouderkap) is een oer-vorm. Zestien kraplappen van overleden traditiedraagsters worden bezield dankzij de acht kunstenaars: Lucy Sarneel, Marianne van Heeswijk, Maria Roosen, Keiko Sato, Couzijn van Leeuwen, Ted Noten, Rob Scholte, Maison the Faux.

Het Wilde Oog zet acht burgemeesters uit de regio Amersfoort op de foto. Daarnaast schreven Tjitske Jansen en Koen van Hensbergen in opdracht van Het Wilde Oog elk een brief: Voor Corrie/Voor Joseph.

Joseph Beuys
Kunstenaar Joseph Beuys (1921-1986) herinnert ons in zijn werk aan het gemis van collectieve idealen. Beuys ontwikkelde een kritisch politieke- en sociaal geëngageerde kunst-houding ofschoon hij boven alles kunstenaar bleef. Hij was zowel spiritueel als politiek richtinggevend voor de kunsten in de jaren 70/80 van de 20ste eeuw.