Verlanglijstje:

Raymond - Congo jongen.jpg
Raymond - Congo jongen.jpg

foto1.jpg
foto1.jpg

foto2.jpg (1)
foto2.jpg (1)

Expositie

Om de paar maanden kun je bij De Lieve Vrouw een andere expositie bezichtigen. Op dit moment kun je een selectie van de expositie 'Wereldbeelden' van Raymond Rutting bekijken.

Raymond Rutting fotografeert al 35 jaar. Hij heeft in musea geëxposeerd en is sinds enkele jaren ook commercieel actief. Het meest bekend en beroemd is hij echter vanwege zijn werk als persfotograaf. Kenmerkend voor zijn werk is het perspectief dat hij kiest en de warme kleuren. Oud-veilingmeester Jop Ubbens noemt hem vanwege zijn clair-obscur ook wel de Rembrandt van de fotojournalisten.

Kort geleden bracht Rutting het boek ‘Wereldbeelden’ uit waarin hij een selectie maakte van foto’s die hij de afgelopen 20 jaar voor onder andere de Volkskrant en National Geographic maakte. Van 7 november tot 10 december kunt u ruim veertig ‘Wereldbeelden’ van Raymond Rutting bezichtigen in het Rietveldpaviljoen. De foto’s in het theatercafé komen ook uit deze serie. Het Rietveldpaviljoen aan Zonnehof 8 in Amersfoort is geopend van donderdag tot en met zondag.

Fotograaf Remko Schotsman of curator Róman Kienjet organiseren om de beurt een expositie in De Lieve Vrouw. Daarbij gaan ze de dialoog aan; onderling, met de makers én het publiek.

> Bekijk ook de blog met o.a. interviews met de exposanten.
> Volg de discussie op Facebook
> Mail Remko of Róman