Annemoon van Hemel - Voor Aanvang

Voor aanvang

Als bezoeker vraag je je wel eens af: ‘Wat doén die acteurs, in de uren voordat ze het podium beklimmen? Wat denken ze? Hoe komen ze in de gemoedstoestand die nodig is om ons als publiek ademloos achter te laten.

In Voor aanvang plaatst fotografe Annemoon van Hemel de uren voor een voorstelling in een (on)natuurlijke setting. Het proces van eerste voorbereidingen tot die staat van opperste concentratie krijgt zo een geheel eigen, vervreemdende lading.

We volgen het vaste patroon van cabaretier Patrick Nederkoorn. Vanaf het moment waarop hij de kleedkamer binnenkomt tot aan de laatste, intense minuten vlak voor opkomst. Al doende stapt hij uit de dagelijkse realiteit in de wereld van de verbeelding, waartoe hij vervolgens ook zijn publiek verleidt.

De Amersfoortse fotografe en kunsthistorica Annemoon van Hemel  exposeerde eerder met fotoreeksen van o.a. raadsleden, dijkgraven en Eerste Kamerleden.

www.annemoonvanhemel.nl 

Patrick Nederkoorn toert door het land met zijn eigen cabaretprogramma's. Voor de voorstelling Het Komt Nu wel Heel Dichtbij is hij genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Verder is hij bekend van onder meer het cabaret van Spijkers met Koppen. 

Patrick staat op vr 6 oktober bij ons in het theater met de voorstelling Het komt nu wel heel dichtbij.

www.patricknederkoorn.nl

Deel op:

Café