De Lieve Vrouw...

...heeft alles in huis voor een avondje uit.

Met drie filmzalen, een theaterzaal (welke soms gebruikt wordt als vierde filmzaal) en een gezellig café is De Lieve Vrouw een van de weinige vertoningplekken in Nederland waar podiumkunsten, film en horeca onder een dak verenigd zijn.
In De Lieve Vrouw staat genieten voorop en daarom in onze filmzalen geen pauzes, popcorn of commerciële reclameboodschappen!


Het Lieve Verleden
Lees hier de geschiedenis van kerk naar theater.
Lees hier het jaarverslag 2016.
Lees hier het jaarverslag van 2015.
Lees hier het jaarverslag 2014.
Lees hier het beknopte jaarverslag van 2013.
Lees hier een samenvatting van het jaarverslag 2012.
Lees hier een samenvatting van het jaarverslag 2011.
Lees hier een samenvatting van het jaarverslag 2010.
  
Vrouwen 4A

Bewaren

Theater
In de middelgrote, intieme theaterzaal spelen eigentijdse theatermakers, dansers, cabaretiers en wereldmuzikanten hun nieuwste voorstellingen voor een steeds groter wordend theaterpubliek.
Naast de reguliere voorstellingen programmeert De Lieve Vrouw door het jaar heen ook een aantal bijzondere (film)voorstellingen, festivals en projecten.
> Bekijk hier het actuele theaterprogramma!

Film
In de drie filmzalen (89, 62 en 43 stoelen) worden dagelijks de nieuwste films gedraaid. Op maandagmiddag worden de (première)films bekend gemaakt die vanaf donderdag tot en met woensdag gaan draaien. Naast dit actuele aanbod zijn er ook met regelmaat klassiekers en documentaires te zien en organiseert De Lieve Vrouw een aantal festivals en (samenwerkings)projecten. Op donderdagavond worden de nieuwste films kort ingeleid en wordt u dikwijls welkom geheten door de filmprogrammeur.
> Zie hier het actuele programma en hier de verwachte premières en specials

Café
Het sfeervolle café van De Lieve Vrouw ligt middenin het uitgaanscentrum van Amersfoort en is voor veel bezoekers de ideale plek om voor en na afloop van een film of dagje uit wat na te praten. Er wordt overdag een menukaart uitgeserveerd; binnen, maar ook buiten op het terras.

> zie voor activiteiten, de menukaart, exposities en meer de café-pagina.

> De Lieve Vrouw heeft een ANBI-status. Meer informatie >>

Deel op: