Spelregels van De Lieve Vrouw

in De Lieve Vrouw
Een paar huisregels op een rijtje...

Waar wilt u zitten?

In de theaterzaal en filmzalen van De Lieve Vrouw zit u altijd eersterangs en geldt een 'vrije zit'. Dit houdt in dat u, zodra de deuren kort voor aanvang open gaan, zelf een stoel kunt uitkiezen.

Op tijd
Als de voorstelling begonnen is en de zaaldeuren zijn gesloten, laten we geen bezoekers meer binnen. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor geconcentreerde artiest(en) zou dit storend zijn.

Fotograferen
In De Lieve Vrouw is het maken van foto's, film- en geluidsopnamen zonder toestemming niet toegestaan.

Mobiele telefoons
Deze horen uit te staan tijdens de voorstellingen zodat niemand gehinderd wordt tijdens de voorstelling of film.

Eten en drinken in de zalen
Alleen in de filmzalen mogen drankjes mee naar binnen. Etenswaren mogen niet mee de zalen in, zodat iedereen ongestoord van de voorstelling of film kan genieten!

Minder validen
De Lieve Vrouw maakt het u graag wat gemakkelijker.
> meer info

Leeftijdsvoorschriften jeugdfilm en jeugdtheater
Bij jeugdtheatervoorstellingen en films staan leeftijdsgrenzen die zorgvuldig bepaald worden en ervoor zorgen dat de voorstelling niet de spannend, niet te saai en vooral leuk is voor kinderen met de juiste leeftijd. We vragen u deze leeftijdsgrens strikt te hanteren.

> Kinderen t/m 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar film en theater. Kinderen van 12 t/m 16 jaar mogen zonder begeleiding naar film en theater.

Jeugdtheater
> Bij iedere jeugdvoorstelling staat een leeftijdsgrens in de brochure en op de website vermeld. Hier wordt aan de kassa en aan de zaal op gecontroleerd.
Jeugdfilm
> Bij iedere film staan kijkwijzersymbolen die landelijk bepaald worden en onder meer een leeftijdsaanduiding aangeven; (alle leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar) en daarnaast met een aantal pictogrammen de reden van het advies (geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en alcoholmisbruik en grof taalgebruik).

Kijkwijzer
Bij de meeste van onze films vindt u kleine pictogrammen terug. Deze kijkwijzersymbolen, die landelijk bepaald worden, geven een leeftijdsaanduiding (alle leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar) en daarnaast met een aantal pictogrammen de reden van het advies (geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en alcoholmisbruik en grof taalgebruik). Wanneer het kijkadvies van een film 16+ is, dan zullen we kinderen onder de 16 jaar niet toelaten. 

Iets verloren?
We helpen u graag het weer terug te vinden. Onze zalen worden dagelijks gecontroleerd en gevonden voorwerpen worden verzameld. Jassen en sjaals etc. worden op kantoor verzameld, waardevolle spullen in het café.

Deel op: