Verlanglijstje:

Rafiki_st_4_jpg_sd-high.jpg
Rafiki_st_4_jpg_sd-high.jpg

In thuisland Kenia mocht 'Rafiki' bijna niet worden vertoond. Wat vind jij?

Mirai_st_2_jpg_sd-high.jpg
Mirai_st_2_jpg_sd-high.jpg

'Mirai' kreeg een Oscarnominatie voor de Beste Animatiefilm

Broers_st_10_jpg_sd-high_Photo-by-Nick-Helderman.jpg
Broers_st_10_jpg_sd-high_Photo-by-Nick-Helderman.jpg

In 'Broers' volg je de broers Lucas en Alexander op een roadtrip door Frankrijk

Filmeducatie

 

WAT ZIT JE NOU TE KIJKEN? 
Film kan je aan het lachen brengen, diep raken, verwarren, overrompelen en zelfs nieuwe inzichten bieden. Dat zit hem in het verhaal z
élf maar ook in de manier waarop de film gemaakt is. Maar hoe werkt dat precies?

Film is in onze beeldcultuur overal aanwezig. Vooral kinderen en jongeren kijken, maken en delen vaak in hoog tempo. Of het nu gaat om streamingdiensten, sociale media of een bioscoopbezoek. Door middel van film leren jongeren zichzelf, elkaar en de wereld kennen en kunnen ze zichzelf ontwikkelen. Creativiteit en talenten worden geprikkeld door de beeldcultuur. De Lieve Vrouw gaat ervan uit dat onze huidige samenleving gebaat is bij kritische kijkers en creatieve makers. Daarom is het belangrijk deze beeldtaal goed te leren lezen, ‘schrijven’ en begrijpen.

Met de educatieprogramma’s van De Lieve Vrouw leren leerlingen om anders en daardoor ook bewuster naar films te kijken en hierop te reflecteren. De programma’s sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren die op deze manier hun blik op de (beeld)cultuur en de wereld verruimen. Onze filmprogramma’s zijn gericht de bovenbouw van het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. Daarnaast bieden wij programma’s op maat aan voor het speciaal onderwijs.

Wil je komen met je klas? De educatiemedewerker van De Lieve Vrouw denkt graag mee over de invulling van programma’s en projecten die passen bij de school, het onderwijsniveau en de talenten van de leerlingen. We kunnen ook een rol vervullen bij nascholingsprogramma’s voor docenten.