Verlanglijstje:

LogotypeStories copy.jpg
LogotypeStories copy.jpg

KUNSTEDUCATIE VOOR MBO

De Lieve Vrouw en ROC Midden Nederland maken kunsteducatie toegankelijk voor studenten in het mbo!

Your story, my story, our stories
Studenten van verschillende opleidingen, niveaus en leerjaren maken dit seizoen voor het eerst kennis met theater en film in De Lieve Vrouw. Op school wordt dit bezoek voorbereid met voor dit project getrainde docenten en wordt er verbinding gelegd met vakken als burgerschap en andere specifieke 21e eeuwse vaardigheden. De studenten leren hun waarneming te verwoorden, in een kader te plaatsen (in relatie te brengen met bijv. hun eigen ervaringen, gevoelens en interpretaties). Vervolgens wordt gepraat (over de artistieke inhoud en over het thema), gereflecteerd en wordt de connectie gemaakt met hun opleiding.

Het project richt zich op het versterken van een positief zelfbeeld en het trainen van vaardigheden als kritisch denken, probleemoplossend vermogen...

Online magazine 'YSMSOS in 2020'!
Ondanks Corona hebben ook het afgelopen jaar hebben meer dan 350 studenten bezochten verschillende voorstellingen. In het online magazine kun je van alles lezen over de betrokkenen achter de schermen. En natuurlijk komen er ook studenten aan het woord!

Nieuw toegevoegd; filmeducatie voor MBO
Ook film leent zich uitstekend voor het trainen van kritisch denken en het versterken van een positief zelfbeeld. Een selectie filmtitels zijn dan ook toegevoegd aan het programma van dit jaar.

'Kunst verbindt en verrijkt'
Jan Nieuwenhuizen, directeur ROC Midden-Nederland: “Kunsteducatie is voor onze studenten van groot belang en van toegevoegde waarde. We leggen hierbij ook een verbinding met het vak burgerschap. Kunst verbindt en verrijkt de belevingswereld van onze studenten.’

  • Your story, my story, our stories is mede tot stand gekomen met de financiële steun Fonds 21 en de Gemeente Amersfoort.

DO 15 OKT 
TONEELMAKERIJ 
SNACKBAR

Een schurende voorstelling over loyaliteit, schaamte en de moed die ervoor nodig is om de confrontatie op te zoeken. 

DO 25 OF VR 26 NOV 
BLACK MEMORIES 
AYA | TAFEL VAN VIJF | BACKBONE

Elf performers stappen de koloniale geschiedenis in op livemuziek vol Afrikaanse, Caribische en Westerse beats. IJzersterke voorstelling opent de deuren om elkaar te blijven begrijpen.

WO 9 DEC 
FAIR!
ID THEATRE COMPANY

Een beeldende en rauwe multidisciplinaire voorstelling met dans, spel en muziek die je confronteert met de vraag of mensen wel gemaakt zijn voor de vrijheid waar ze zo vaak naar streven.

DO 4 FEB 
KEIHARD 
SALLY DANSGEZELSCHAP MAASTRICHT

Een voorstelling met keiharde dans! De toeschouwers worden getrakteerd op een aparte beleving. Ze nemen plaats op het podium, midden in de dansexplosie en dicht op de huid van de dansers.

DI 16 OF WO 17 FEB 
RECHT (NIEUWE TITEL)
DOX

Dox danst en speelt een voorstelling over de Incel-beweging, een groep van ‘onvrijwillig celibataire’ jongens die vinden dat ze recht hebben op seks, goedschiks of kwaadschiks.

DI 16 OF WO 17 MRT 
HET EXPERIMENT
HNTJONG

Een psychologische theaterthriller over een leraar die met een experiment aan zijn leerlingen wil laten zien hoe fascisme begint.