Verlanglijstje:

SLIDER Cine Latinos_1920 x 668_2020.jpg (1)
SLIDER Cine Latinos_1920 x 668_2020.jpg (1)

Cine Latinos

Geen live Latin & Caribisch festival dit jaar, maar wel de beste Latijns-Amerikaanse films tijdens Cine Latinos op groot doek! Te zien in juli en augustus.

In samenwerking met Dias Latinos; het vrolijkste Latin & Caribische festival van Nederland, in Amersfoort.

EMA
PABLO LARRAÍN
Chili

Dit Chileense drama is verpakt als visueel spektakel met een opvallende soundtrack en veel dans. 

"Met Ema bewijst Pablo Larraín zich als een van de grootste regisseurs van nu"

BACURAU
J. DORNELLES/K. MENDONÇA FILHO
Brazilië

In 2019 won dit indrukwekkende geëngageerde drama de juryprijs in Cannes. De vreemde gebeurtenissen in een klein Braziliaans dorpje liggen bijtend dicht op de hedendaagse Braziliaanse realiteit.

FIN DE SIGLO
LUCIA CASTRO
Argentinië

Hoe zou je leven er hebben uitgezien als je andere keuzes had gemaakt in de liefde? Twee mannen ontmoeten elkaar twintig jaar na hun eerste ontmoeting opnieuw. Wat is er toen eigenlijk gebeurd?

MADRE
RODRIGO SOROGOYEN
Spanje/Frankrijk

Madre is een nagelbijtend psychologisch drama over Elena wiens zoontje al tien jaar vermist is. Op een dag ontmoet ze Jean, die sterk lijkt op haar zoon.

VITALINA VARELA - Engels ondertiteld
PEDRO COSTA
Portugal/Kaapverdië

De Kaapverdische Vitalina Varela schittert als zichzelf in deze film over een vrouw die het verborgen leven van haar overleden echtgenoot ontdekt.

BLANCO EN BLANCO - Engels ondertiteld
THÉO COURT
Argentinië

Rond 1900 arriveert fotograaf Pedro in het uiterste zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. Terwijl hij wacht op de trouwerij, die telkens wordt uitgesteld, raakt hij steeds meer geobsedeerd door de piepjonge bruid. Ondertussen is hij getuige en zelfs medeplichtige aan bruut machtsmisbruik en genocide.