Verlanglijstje:

IDFA Extended

IDFA EXTENDED - IDFA door het land

Vanwege corona is het grootste documentaire filmfestival ter wereld niet alleen in Amsterdam, maar ook in de Nederlandse filmtheaters te beleven. Laat je bij De Lieve Vrouw verrassen door een bijzondere selectie documentaires. Ze zijn maar een paar keer te zien, dus mis het niet!

  • Van 18 november tot en met 6 december

NOTHING BUT THE SUN
OPENINGSFILM

Idfa opent met de wereldpremière van de Paraguyaanse documentaire 'Nothing but the Sun'.

 

GUNDA
VICTOR KOSSAKOVSKY

Deze docu in schitterend zwart-wit is een ode aan Gunda, de Meryl Streep onder de varkens. Met belangrijke bijrollen voor haar twaalf biggen en een eenbenige kip.

BLOODY NOSE, EMPTY POCKETS
BILL ROSS IV, TURNER ROSS

De laatste 24 uur van een speciale plek zijn vastgelegd in een nostalgische, feelgood docu. Volgens het tijdschrift Rolling Stone een van beste Sundance-films.

SONGS OF REPRESSION
MARIANNE HOUGEN-MORAGA, ESTEPHAN WAGNER

Met prachtige beelden en intieme gesprekken ontrafelen de makers de gruwelijke geschiedenis van een idyllische Duitse kolonie aan de voet van het Chileense Andesgebergte.

NOTTURNO
GIANFRANCO ROSI

Documentairemaker Gianfranco Rosi filmt als een schilder serene, soms zelfs humoristische taferelen van alledaags leven in het door oorlog verscheurde Midden-Oosten.

THE MOLE AGENT
MAITE ALBERDI

Wat doe je als je vermoed dat je moeder in het bejaardentehuis wordt mishandeld? Dan schakel je Sergio (83 jaar) in als undercover agent! Een eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende docu.

SILENCE OF THE TIDES
PIETER-RIM DE KROON

Een intens cinematografisch portret zonder voice over of interviews over de relatie tussen mens en natuur, tegen een decor van mist, wind, water en land, het constant veranderend licht en altijd aanwezige horizon.