Verlanglijstje:

Sidik en de panter_33228_119242
Sidik en de panter_33228_119242

Sidik en de panter

Allen-Tegen-Allen_st_1_sd-high.png
Allen-Tegen-Allen_st_1_sd-high.png

Allen Tegen Allen

Films om over na te denken

Samen met MtM zet De Lieve Vrouw film in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving.

  • Volg Movies that Matter Amersfoort ook op Facebook. 

MA 16 NOV
ANTIGONE
SOPHIE DERASPE

Antigone is een verfilming van het oude Griekse toneelstuk van Sophocles. De film zet het verhaal om naar een moderne vluchtelingenfamilie in Montreal.

MA 14 DEC
MAI KHOI & THE DISSIDENTS
JOE PISCATELLA

De Vietnamese popster Mai Khoi spreekt zich uit over over tal van sociale onderwerpen, tot ongenoegen van de autoriteiten. Ze voelt dat ze niet meer veilig is in Vietnam.

  • Vanaf 1 dec online te zien op 

MA 18 JAN
MOFFIE
OLIVER HERMANUS

Nicholas komt als zestienjarige cadet in een snoeiharde macho-omgeving terecht die homofobie, racisme en xenofobie letterlijk in de hoofden van jongemannen probeert te stampen.

ONLINE TE ZIEN
SIDIK EN DE PANTER
REBER DOSKY

In het adembenemende berglandschap van Koerdisch Irak wil Sidik de zeldzame panter vinden zodat het gebied een nationaal reservaat wordt en oorlogen en conflicten tot het verleden behoren.

  • Online te zien op 

ONLINE TE ZIEN
ALLEN TEGEN ALLEN
LUUK BOUWMAN

Is fascisme iets van alle tijden, een bepaalde mentaliteit, het rotzakje in de mens? ‘Allen Tegen Allen’ onderzoekt de vraag die historici nog altijd bezighoudt aan de hand van het vooroorlogse fascisme in Nederland.

  • Online te zien op