Verlanglijstje:

The Feminister.jpg
The Feminister.jpg

The Feminister

Crime + Punishment.jpg
Crime + Punishment.jpg

Crime + Punishment

The Miseducation of Cameron Post.jpg
The Miseducation of Cameron Post.jpg

The Miseducation of Cameron Post

Films om over na te denken

Samen met MtM zet De Lieve Vrouw film in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving.

  • Volg Movies that Matter Amersfoort ook op Facebook.
  • Klik op de titel voor meer info en tickets.

MA 14 OKT
The Feminister
Viktor Nordenskiold

Bijzonder portret van Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, die vooral bekendstaat om haar feministische beleid en empathische inborst. We volgen haar gedurende vier jaar, waarin ze stof doet opwaaien door Palestina te erkennen en Saudi-Arabië te bekritiseren. Ondertussen heeft ze te maken met ernstige bedreigingen en intimidatie. 

MA 11 NOV
Crime + Punishment
Stephen Maing

Spannende en onthullende klokkenluidersdocu, waarin twaalf dappere politieagenten van de New York Police Department de krachten bundelen en het opnemen tegen hun bazen. Ze klagen het departement aan wegens corruptie, onrechtmatige arrestaties en etnisch profileren. 

MA 9 DEC 
The Miseducation of Cameron Post
Desiree Akhavan

Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. Deze sprankelende boekverfilming speelt zich af in de jaren negentig.

MA 13 JAN
Ghost Fleet
Shannon Service / Jeffrey Waldron

Opzienbarende, prachtig gemaakte documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten; ze zijn onbetaald en zijn soms jarenlang van huis. Activist Patima Tungpuchayakul zet zich in om ex-slaven te helpen en de duistere kanten van deze miljoenenindustrie wereldkundig te maken.