Verlanglijstje:

Thank You for the Rain.jpg
Thank You for the Rain.jpg

MA 15 OKT: Thank You for the Rain

Tehran Taboo.jpg
Tehran Taboo.jpg

Tehran Taboo

The Poetess.jpg
The Poetess.jpg

The Poetess

Films om over na te denken

Dit initiatief van Amnesty International is bedoeld om de ogen te openen voor mensenrechten. Samen met MTM zet De Lieve Vrouw film in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving.

  • Volg Movies that Matter Amersfoort ook op Facebook.
  • Klik op de titel voor meer info en tickets.

MA 8 OKTOBER
THANK YOU FOR THE RAIN
JULIA DAHR

Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu met het vastleggen van zijn leven met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentatie van de gevolgen van klimaatverandering in zijn leefomgeving.

MA 12 NOVEMBER
TEHRAN TABOO
ALI SOOZANDEH

In dit regiedebuut uit de Duits-Iraanse regisseur Ali Soozandeh felle kritiek op zijn thuisland Iran. Daarom kon hij zijn film ook niet in Teheran maken. Om de stad en het leven daar in beeld te brengen, gebruikt hij animaties en de rotoscooptechniek; scenes worden met acteurs opgenomen en daarna overgetekend.

MA 10 DECEMBER
THE POETESS
STEFANIE BROCKHAUS

Docu over de 43-jarige Hissa Hilal uit Saudi-Arabië verwerft internationale roem wanneer ze als een van de weinige vrouwen meedoet aan een talentenjacht op televisie voor Arabische dichters. Haar poëzie is controversieel: ze bekritiseert extremistische fatwa’s en neemt het op voor vrouwenrechten.

MA 14 JANUARI
STYX
WOLFGANG FISCHER

De veertigjarige Rike vervult een droom: een solozeiltocht in de Atlantische Oceaan. Dan stuit ze na een storm op een beschadigde en overvolle boot met vluchtelingen. Meer dan honderd mensen dreigen te verdrinken. Rike probeert hulp in te roepen, maar dat lijkt te botsen met de harde realiteit.

Movies That Matter op Picl
Neem eens een kijkje op Picl. Daar vind je regelmatig Movies That Matter titels.