Verlanglijstje:

Long-Day-s-Journey-Into-The-Night_st_3_jpg_sd-high.jpg
Long-Day-s-Journey-Into-The-Night_st_3_jpg_sd-high.jpg

'Long Day’s Journey Into Night'

Previously Unreleased

Sommige films bereiken vreemd genoeg het filmtheater niet. Met het programma Previously Unreleased kun je deze parels
tóch op het grote doek zien. De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. I.s.m. Eye Amsterdam.

LONG DAY’S JOURNEY INTO NIGHT
BI GAN

Deze neo-noir vol virtuoze visuele hoogstandjes is in twee gedeelten gesplitst: eerst een detectiveverhaal vol verborgen verlangens en onoplosbare intriges, daarna een tranceachtige reis door de stad Kaili in een single take van een uur.

WHAT YOU GONNA DO WHEN THE WORLD’S ON FIRE?
ROBERTO MINERVINI

De nieuwste docu van Roberto Minervini (‘The Other Side’) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi.

TARDE PARA MORIR JOVEN
DOMINGA SOTOMAYOR CASTILLO

Een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes.. 

CON EL VIENTO
MERITXELL COLELL

Danseres Mónica woont al heel lang in Buenos Aires. Als haar vader op sterven ligt, keert ze terug naar haar geboortedorp Spanje waar ze wordt geconfronteerd met het verleden. In de dans kan ze haar gevoelens uitdrukken.