Verlanglijstje:

Bekijk Misbehaviour online

Komedie met Keira Knightley over een groep vrouwen die in 1970 de Miss World-verkiezing in Londen willen verstoren. “We're not beautiful, we're not ugly, we're angry!”

Bekijk Misbehaviour online

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen en met meer dan 100 miljoen kijkers is de show het best bekeken tv-programma ter wereld. De Amerikaanse komiek Bob Hope (Greg Kinnear) presenteert de avond.

De leden (onder meer gespeeld door Keira Knightley en Jessie Buckley) van de net opgerichte Women’s Liberation Movement vinden de verkiezing een vernedering van vrouwen. En Bob Hope die bekend staat om zijn racistische, sexistische en conservatieve grappen valt ook niet bij hen in de smaak.

De dames besluiten de live-uitzending van de show te verstoren. Tijdens de verkiezing rennen ze het podium in de Royal Albert Hall op en gooien tomaten, rookbommen, zakken bloem en pamfletten naar Bob Hope. Zo heeft hij vrouwen nog nooit meegemaakt! Tegelijkertijd schreeuwen ze: “We’re not beautiful, we're not ugly, we're angry”. De acties hebben invloed en er wordt geschiedenis geschreven. Voor het eerst wordt een niet-blanke vrouw tot Miss World verkozen in plaats van de gedoodverfde Zweedse lieveling.

Deze komedie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

★★★★ "Scherpe én luchtige kijk op missverkiezing" - Trouw