Verlanglijstje:

Pinocchio (OV)_33295_122677
Pinocchio (OV)_33295_122677

Bekijk Pinocchio online

De weergaloze Italiaanse liveaction verfilming van ‘Pinocchio’ met Robert Benigni ('La vita è bella) als Geppetto!

Bekijk Pinocchio online

Bekijk de trailer

Wanneer houtsnijder Geppetto (gespeeld door Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Geppetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon.

Maar Pinocchio is een avonturier: hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Hij belandt in de buik van een gigantische vis, komt in speelgoedland en betreedt het veld der wonderen. Wat vindt hij het moeilijk om braaf te zijn! En laat dat volgens zijn trouwe vriendin de fee nu nèt de enige manier zijn om te bereiken wat Pinocchio het liefste wil: een echte jongen worden...

Na de keiharde film ‘Gomorra’ (2008) over de Italiaanse maffia en de film ‘Dogman’ (2018) over één van de gruwelijkste moordzaken in de Verenigde Staten, waagt regisseur Matteo Garrone zich aan een ‘liever’ project met deze live-action verfilming van het wereldberoemde verhaal van ‘Pinocchio’. Hij keert hiervoor terug naar de wortels van het originele Pinocchio-verhaal. Bereid je voor op een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten!