If the sun explodes

FILMTHUIS 
> Online te zien t/m 19 april
> Check wanneer deze film in De Lieve Vrouw draait

In deze dromerige en grotendeels geïmproviseerde roadmovie worstelen de hoofdpersonen ieder met hun eigen twintigersdilemma: op zoek naar avontuur of streven naar een gesetteld leven.

Met rugzak en tent trekken de jonge Yara (Wies Fest) en Philippe (Egbert Jan Weeber) langs verre wegen en vieren ze het leven en de vrijheid. Lyriek en realisme gaan hand in hand in deze grotendeels geïmproviseerde roadmovie. Zoenen en vrijen, ernstige gesprekken, onverwachte botsingen. Onder zomerzon en sterrenhemel komt niet alleen aan het licht hoe verliefd ze zijn, maar ook hoe ze verschillen. Philippe een rusteloze zoeker, Yara ogenschijnlijk meer bescheiden. Een dramatische gebeurtenis stelt hun relatie onverwacht op de proef.

Regisseur Hanna van Niekerk won voor haar korte film ‘En ze leefden nog lang...’ een Filmfonds Wildcard op Nederlands Film Festival 2014 en maakte met het bijbehorende geldbedrag ‘If the Sun Explodes’, haar eerste lange film.

INFO 

Land/jaar: Nederland, 2016
Regie: Hanna van Niekerk
Met: Wies Fest, Egbert Jan Weeber
Lengte: 80 minuten
 

Klik op de player, betaal & kijk!
Hieronder kunt u kiezen om eerst de trailer te bekijken of meteen de film te starten. Betalen kan met iDeal, PayPal of creditcard. Na het betalen van € 8,50 euro heeft u 48 uur toegang tot de geselecteerde film.
 

Deel op: