Picl Banner 850x 130

Geen tijd om naar De Lieve Vrouw te komen voor die ene film? Ongestoord op de bank met borrelhap naar de nieuwste films kijken? Dat kan! Met Picl bekijk je speciaal geselecteerde films thuis. Gewoon op je tv, laptop, tablet of smartphone. 

Hoe werkt het? 
Kies hieronder op een van de titels die u wilt zien, dit brengt je naar de pagina van die film op Picl. Je kunt eerst de trailer bekijken of meteen de film starten. Voor € 8,50 euro per film heb je 48 uur toegang tot speciaal geselecteerde films. Betalen kan met iDeal, PayPal of creditcard.

> Vanwege het Nederlands Filmfestival (NFF) extra veel toptitels

 

Brimstone 1

Brimstone | Nominatie Gouden Kalf 
Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt

 

Bram FischerBram Fischer | Nominatie Gouden Kalf 
In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela.

 

Verdwijnen | Nominatie Gouden Kalf Verdwijnen 2
Roos is op bezoek bij haar moeder Louise in Noorwegen om de verjaardag van halfbroertje Bengt te vieren. Het welkom is niet al te hartelijk. Bengt is boos omdat Roos een lange tijd weg is geweest en de verhouding tussen Roos en Louise is sinds jaar en dag stekelig. Met Bengt is het snel bijgelegd, maar bij Louise ligt het een stuk moeilijker. 

 

Layla M 1Layla M. | Nominatie Gouden Kalf
De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. 

 

Waldstille 1Waldstille | Nominatie Gouden Kalf 
Ben woont met zijn vriendin Tinka en dochtertje Cindy in het kleine dorp Waldstille in het zuiden van Nederland. Na een ruzie tijdens carnaval stapt hij dronken met Tinka in de auto. Ze krijgen een verkeersongeluk waarbij Tinka om het leven komt. 

 

Waldstille 2Quality Time | Nominatie Gouden Kalf 
Koen gaat naar een familiereünie en wordt misselijk van alle ham en melk. Amateurfotograaf Stefaan haalt op ongemakkelijke wijze herinneringen aan vroeger op. Kjell reist terug in de tijd om zijn eigenwaarde op te schroeven. Karel is als kind ontvoerd door buitenaardse wezens en komt terug als een mutant. 

 

BroersBroers | Nominatie Gouden Kalf 
De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Op hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe.


Passage 1Passage | NFF Forum 
Passage neemt je mee op een reis per vrachtschip door Europa, van Amsterdam naar Zuid-Frankrijk. Verteld vanuit het perspectief van een ‘Spitsenschipper’ toont Passage de poëzie van wat door mensenhanden is aangelegd en wat door de tijd en veranderende economische en maatschappelijk structuren weer teloor dreigt te gaan.

 

Graiglist 1Craiglist Allstars | NFF Forum 
Craigslist is een virtuele grabbelton. Iedereen kan alles posten, van verkoopadvertenties voor huizen tot open sollicitaties compleet met cv. En natuurlijk allerhande variaties op ‘man zkm vrouw’. Craigslist scoort hoog op lijstjes met alternatieve datingsites. 

 

Ascent 1Ascent | NFF Forum 
Geen berg is zo vaak gefotografeerd als de Japanse Mount Fuji. Ze wordt vereerd als een God, is zowel icoon als cliché. In haar massieve onveranderlijkheid is de berg visueel overweldigend. Er zijn weinig bergen in de wereld die de mythische status van Mount Fuji benaderen. Ze vormde inspiratie voor de beroemde prenten van Hokusai en speelde een prominente rol in Godzilla. 

 

TE ZIEN MET PICL:  

De Keuze Van Mijn Vader

De keuze van mijn vader

Regisseur Yan Ting Yuen vertelt de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader, Chinees restauranthouder in Maastricht, en zijn familie.

 

 

Pop AyePop Aye
Een bijzondere roadmovie van een gedesillusioneerd architect en een olifant. Deze twee ontheemde zielen ontmoeten op hun reis naar huis de meest kleurrijke, memorabele figuren.

 

 

DonkeyoteDonkeyote
In deze docu zien we de 73-jarige Manolo uit Spanje die als eigentijdse Don Quichote met zijn ezel naar Amerika wil om een route van de Cherokee-indianen lopen.

 

 

Summer 1993Summer 1993
Als haar ouders zijn overleden verhuist de 6-jarige Frida naar haar oom en tante op het Spaanse platteland.

 

 

Just Like Our ParentsJust Like Our Parents
Een fijnzinnig en intrigerend familieportret met een glansrol voor de charismatische Braziliaanse actrice Maria Ribeiro.

 

 

TramontaneTramontane
Het koor waarvan Rabih, een jonge, blinde muzikant, deel uitmaakt, wordt uitgenodigd voor een concertenreeks in Europa.

 

 

Wolf And SheepWOLF AND SHEEP
Een film waarin naturalistische, etnografische beelden vermengd worden met een magisch, realistische sfeer. Gebaseerd op de jeugd van de regisseur in een klein Afghaans dorp.

 

 

Maudite PoutineMAUDITE POUTINE
Om uit handen te blijven van een stel dealers nadat hij een partij wiet achterover drukte, keert punkmuzikant Vincent terug naar zijn geboortedorp in Quebec.

 

 

Through The WallTHROUGH THE WALL
Bekroonde Israëlische regisseur Rama Burshtein (Fill the Void) brengt een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de chassidische gemeenschap.

 

 

The Happy FilmTHE HAPPY FILM
Maken meditatie, therapie of medicatie mensen gelukkiger? Grafisch ontwerper Stefan Sagmeister gaat de uitdaging aan.

 

 

Louise En HiverLOUISE EN HIVER
Wonderschone feel-good film waarin Louise als een soort bejaarde Robinson Crusoe een winterseizoen doorbrengt op een strand in Bretagne.

 

 

ParadePARADE
Docu over ‘De Parade’ en de hechte gemeenschap van theatermakers die in de zomer van stad naar stad reist om een wereld van verbeelding op te zetten.

 

 

 

Knife In The Clear WaterKNIFE IN THE CLEAR WATER
Een bijzondere film waarin weinig wordt gesproken, maar de beelden (van een adembenemende schoonheid) des te meer zeggen.

Deel op: