20th Century Women

Mike Mills Film / Drama
20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder en is een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

Het is 1979 als in Santa Barbara de vijftienjarige Jamie opgroeit bij zijn alleenstaande moeder Dorothea. Ze wonen in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en overduidelijk van een andere generatie. Ze heeft zo haar eigen ideeën en manieren om deze te uiten, maar ze doet oprecht haar best om haar zoon te begrijpen.

Hulp, ook bij de opvoeding, krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die veel invloed hebben en een grote impact op het leven van de gevoelige, slimme Jamie.

Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit humoristische en invoelende coming-of-age-verhaal met drie topactrices in de hoofdrol. Zoals ‘Beginners’ (2010) een film was over zijn vader, is ‘20th Century Women’ een ode aan zijn moeder. Een dromerige tijdreis, uitmuntend geacteerd en emotioneel geladen.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film The Royal Opera House David McVicar

Mozarts wereldberoemde opera 'The Magic Flute' ('Die Zauberflöte') adembenemend tot leven gewekt in de schitterende...

info Bestel
Film Mike van Diem

Een sprookjesachtige tragikomedie. Een Zeeuwse boer wil na de watersnoodramp in '53 nooit meer natte voeten en fietst...

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Info

Land/jaar: VS, 2016
Regie: Mike Mills
Met: Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning, Billy Crudup
Lengte: 118 minuten

Recensies

★★★★ ''...zeer knap hoe Mills de veelstemmigheid speels vormgeeft en in balans houdt.''

★★★★ ''Mills, van huis uit grafisch ontwerper, geeft alle personages de ruimte en schetst ondertussen met kleding en decors, veel muziek en archiefbeelden een mooi tijdsbeeld.''

Nieuws

Programma 2017

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: FILMANALYSE & PREMIÈRES 
Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 

> Bekijk alle filmcursussen