20th Century Women

Mike Mills Film / Drama
20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder en is een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

Het is 1979 als in Santa Barbara de vijftienjarige Jamie opgroeit bij zijn alleenstaande moeder Dorothea. Ze wonen in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en overduidelijk van een andere generatie. Ze heeft zo haar eigen ideeën en manieren om deze te uiten, maar ze doet oprecht haar best om haar zoon te begrijpen.

Hulp, ook bij de opvoeding, krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die veel invloed hebben en een grote impact op het leven van de gevoelige, slimme Jamie.

Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit humoristische en invoelende coming-of-age-verhaal met drie topactrices in de hoofdrol. Zoals ‘Beginners’ (2010) een film was over zijn vader, is ‘20th Century Women’ een ode aan zijn moeder. Een dromerige tijdreis, uitmuntend geacteerd en emotioneel geladen.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Barry Jenkins

Deze prachtige film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit,...

info Bestel
Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 9,50 Standaard
€ 8,50 CJP
€ 7,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: VS, 2016
Regie: Mike Mills
Met: Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning, Billy Crudup
Lengte: 118 minuten

Recensies

★★★★ ''...zeer knap hoe Mills de veelstemmigheid speels vormgeeft en in balans houdt.''

★★★★ ''Mills, van huis uit grafisch ontwerper, geeft alle personages de ruimte en schetst ondertussen met kleding en decors, veel muziek en archiefbeelden een mooi tijdsbeeld.''

Nieuws

Bent u klaar voor een nieuw theaterseizoen? De kaartverkoop is gestart, bestel nu! 
> Bekijk het aanbod en bepaal uw lievelingen.

In het Pinksterweekend van 3 t/m 5 juni is de tweede editie van Monteverdi XL in de Amersfoortse binnenstad. Diverse topmusici hun kijk op de muziek van deze grote Italiaanse componist.

> Bekijk het programma van Monteverdi XL