20th Century Women

Mike Mills Film / Drama
20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder en is een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

Het is 1979 als in Santa Barbara de vijftienjarige Jamie opgroeit bij zijn alleenstaande moeder Dorothea. Ze wonen in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en overduidelijk van een andere generatie. Ze heeft zo haar eigen ideeën en manieren om deze te uiten, maar ze doet oprecht haar best om haar zoon te begrijpen.

Hulp, ook bij de opvoeding, krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die veel invloed hebben en een grote impact op het leven van de gevoelige, slimme Jamie.

Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit humoristische en invoelende coming-of-age-verhaal met drie topactrices in de hoofdrol. Zoals ‘Beginners’ (2010) een film was over zijn vader, is ‘20th Century Women’ een ode aan zijn moeder. Een dromerige tijdreis, uitmuntend geacteerd en emotioneel geladen.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Albert Serra

Op een dag komt Lodewijk XIV terug van de jacht en voelt hij een heftige pijn in zijn been. Het is het begin van...

info Bestel
Film Robin Swicord

Howard Wakefield, een advocaat uit Manhattan, krijgt een zenuwinzinking en besluit een paar maanden stiekem op zolder...

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Info

Land/jaar: VS, 2016
Regie: Mike Mills
Met: Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning, Billy Crudup
Lengte: 118 minuten

Recensies

★★★★ ''...zeer knap hoe Mills de veelstemmigheid speels vormgeeft en in balans houdt.''

★★★★ ''Mills, van huis uit grafisch ontwerper, geeft alle personages de ruimte en schetst ondertussen met kleding en decors, veel muziek en archiefbeelden een mooi tijdsbeeld.''

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. Op donderdag 10, 17 en 31 augustus zal op groot doek verschijnen: > ‘Perfeti sconosciuti’, ‘Le tout nouveau testament’ en ‘La La Land’.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!