OP VR 19 MEI GEANNULEERD

Bep, dochter van Rietveld

Audrey Bolder Theater

‘Bep, dochter van Rietveld’ is een levendige  theatervoorstelling waarin de geheimen van de familie Rietveld ontrafeld worden. 

De Lieve Vrouw presenteert i.s.m. Kunsthal KAdE en het Mondriaanhuis de voorstelling ‘Bep, dochter van Rietveld’ van Audrey Bolder, inclusief inleiding en nagesprek.

Een intrigerende solo van de Utrechtse actrice en zangeres Audrey Bolder waarin ze onderzoekt hoe legitiem het is offers te brengen om je doel te bereiken. Daarbij dient Elisabeth Eskes-Rietveld (Bep) – schilderes en oudste dochter van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld – als inspiratiebron.

Door Beps ogen zien we haar vader omarmd worden door kunstgroep De Stijl; de bonte stoet aan personages die voorbij trekt, blijkt ook voor het leven van Bep zeer bepalend. Bij Audrey rijst de vraag ten koste van wie of wat je kunstenaar mag zijn.

> LET OP: NAGESPREK OP VR 19 MEI - VERPLAATST NAAR ZA 20 MEI

> ZA 20 MEI MET INLEIDING EN NAGESPREK

19.30 uur: inleiding ‘Rietveld en De Stijl’ door Mathijs Meinderts (theaterzaal)
- korte pauze - 
20.30 uur: voorstelling 
22.00 uur: nagesprek met Audrey Bolder en Martine Eskes (kleindochter Rietveld)

19.30 uur: Inleiding
Mathijs Meinderts is kunsthistoricus en werkzaam bij het Centraal Museum en het Rietveld Schröderhuis in Utrecht. Deze Rietvelddeskundige vertelt u in een half uur alles over Rietveld en De Stijl.
> gratis kaarten af te halen bij de kassa

22.00 uur: Nagesprek
Audrey Bolder (actrice) en Martine Eskes (dochter van Bep Eskes-Rietveld) gaan in gesprek over het leven van Rietveld. Audrey heeft voor deze productie diepgravend onderzoek gedaan en is inmiddels een echte Rietveld-kenner. Bevlogen vertelt zij over haar zoektocht. Martine is de dochter van Bep Eskes-Rietveld, kleindochter van Gerrit Rietveld en secretaris van Stichting Erven Rietveld en de stichting Bep Rietveld.
> gratis kaarten af te halen bij de kassa 

Deel op:

ook leuk

Theater Diverse organisaties

Met op zondag een gratis voorproefprogramma bij ons.

info Bestel
Muziek Thijs & Neco

Persoonlijke reis door Mozambique in beeld, geluid en herinneringen.

info Bestel

Waar

Theaterzaal (16-17)

Info

Regie: Titus Tiel Groenestege
Door: Audrey Bolder
Met: spel: Audrey Bolder composities: Willem Friede
Lengte: 90 minuten
Website:

In samenwerking met

Van wege het 100-jarig bestaan van ‘De Stijl’,  is het thema va n 2017 ‘Mondriaan to Dutch Design’. Het invloedrijke werk van onder andere Gerrit Rietveld en Piet Mondriaan staan centraal in nieuwe tentoonstellingen en evenementen. Daarom presenteert De Lieve Vrouw i.s.m. Kunsthal KAdE en het Mondriaanhuis de voorstelling ‘Bep, dochter van Rietveld’.

 

Recensies

★★★★ “…een mooi geschreven en slim gemonteerde theatermonoloog van actrice Audrey Bolder”

Theaterkrant 17 februari 2017

“vlotte, charmante, persoonlijke vertelling”

★★★ “Audrey Bolder speelt haar sprankelende solo rond een strakke eettafel… Ze zet Bep Rietveld in haar miskendheid en met al haar beproevingen beeldend en geloofwaardig neer”…
“Voor wie...

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. Op donderdag 10, 17 en 31 augustus zal op groot doek verschijnen: > ‘Perfeti sconosciuti’, ‘Le tout nouveau testament’ en ‘La La Land’.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!