Django

Etienne Comar Film / Drama

Over het leven van jazzgitarist Django Reinhardt en zijn vlucht voor de nazi's.

1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan te vluchten.

Django Reinhardt wordt beschouwd als de pionier van gitaarjazz, Europese jazz en de vader van de zogenaamde swing jazz, in ieder geval in Europa. De film gaat over de vlucht van jazzmuzikant Django Reinhardt uit het door de nazi's bezette Parijs in 1943. Reinhardt, geboren in een dorp in Henegouwen, was zigeuner, een bevolkingsgroep die door de nazi's werd vervolgd. Dit weerhield hem er niet van om te stoppen met het spelen van zijn geliefde jazzmuziek.

De stijl die Django Reinhardt beroemd heeft gemaakt is gypsy jazz. In Nederland wordt deze stijl gespeeld door onder andere het Rosenberg Trio en Jimmy Rosenberg. De hoofdrol wordt gespeeld door Reda Kateb, die eerder te zien was in ‘Loin des hommes’ en ‘Un prophète.’

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait. 

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Info

Land/jaar: Frankrijk, 2016
Regie: Etienne Comar
Met: Reda Kateb, Cécile De France, Antoine Laurent
Lengte: 117 minuten

Recensies

★★★ ''...de muziek weet, ingespeeld door het Nederlandse Rosenberg Trio, de film regelmatig boven zichzelf uit te tillen.''

Parool 3 mei 2017

★★★

''Django is een film die eerst biografisch lijkt, maar daarnaast een algemeen verhaal vertelt over identiteit en arrogantie.''

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!