Down to Earth

Rolf Winters, Renata Heinen Film / Filmdocumentaire

Docu van Rolf Winters en Renata Heinen die met hun drie kinderen reizen om de wijzen der aarde te spreken.

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen.

Het gezin trok een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

Uitnodiging tot dialoog
Het verhaal nodigt uit tot dialoog en dat is wat de makers willen bewerkstelligen. Naast community-based screening events in samenwerking met bioscopen, wordt de film ook aangeboden in interactieve programma's voor scholen, bedrijven en organisaties die actief willen bijdragen aan een duurzame wereld en levensstijl.

‘Down to Earth’ won vorig jaar de juryprijs bij het Illuminate Film Festival en de publieksprijs bij het Spirit Film Festival.

Gouden Film
Maar liefst 120.000 bezoekers zagen de film van de selfmade filmmakers sinds de release op 20 oktober 2016. Pas twee keer eerder werd een documentaire zo vaak in de bioscoop gezien ('De nieuwe wildernis' en 'Hollandnatuur in de delta').

Deel op:

ook leuk

Film Barry Jenkins

Deze prachtige film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit,...

info Bestel
Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 9,00 Standaard
€ 8,00 CJP
€ 7,00 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: Groot-Brittannië 2015
Regie: Rolf Winters, Renata Heinen
Lengte: 90 minuten

Nieuws

Bent u klaar voor een nieuw theaterseizoen? De kaartverkoop is gestart, bestel nu! 
> Bekijk het aanbod en bepaal uw lievelingen.

In het Pinksterweekend van 3 t/m 5 juni is de tweede editie van Monteverdi XL in de Amersfoortse binnenstad. Diverse topmusici hun kijk op de muziek van deze grote Italiaanse componist.

> Bekijk het programma van Monteverdi XL