Goodfellas (16+)

Martin Scorsese Film / Actie

Scorsese schetst de aantrekkingskracht van een criminele lifestyle op een Iers-Italiaans jongetje in de New Yorkse volksbuurt East Brooklyn.

Henry Hill werkt zich op van manusje van alles op tot meedogenloze maffiabaas, maar beleeft ook de onvermijdelijke neergang. Glansrollen voor De Niro en Ray Liotta. Scorseses maffiaklassieker is gerestaureerd (4K) en wordt opnieuw uitgebracht door EYE.  

Na bijna 25 jaar in de maffia heeft Henry (Liotta) vrijwel alles bereikt wat mogelijk is. Als top dog in de maffia – hij heeft alles: geld, drugs, vrouwen, de beste auto’s – lijkt niemand hem iets te kunnen maken. Toch belandt ook Henry op de vrijwel onvermijdelijke way down wanneer hij wegglijdt in coke-bestoven grootheidswaan. De Niro (Jimmy Conway) waakt over hem, maar kan Hills neergang niet voorkomen. 

‘Goodfellas’ is gebaseerd op Nicholas Pileggi’s bestseller ‘Wiseguy’, Henry Hills biografie. Net als in Mean Streets (1973) en Taxi Driver (1976) oogt Scorseses milieuschets bijna documentair. De maffia wordt niet verheerlijkt; de ‘goodfellas’ beoefenen hun vak als hobby en leven zich op zeer brute wijze uit. Conway: “That's the way. You don't take no shit from nobody.”

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 24,50 *Filmarrangementen
€ 7,00 Standaard
€ 6,00 CJP
€ 5,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: VS, 1990
Regie: Martin Scorsese
Met: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci
Lengte: 144 minuten

In samenwerking met

EYE Amsterdam besteed t/m begin september veel aandacht aan het werk van de New Yorkse regisseur Martin Scorsese. Er is een overzichtstentoonstelling, vrijwel het complete oeuvre is te zien en ze tonen werk waardoor de filmmaker zelf geïnspireerd raakte. Geen tijd of zin om naar Amsterdam te gaan? Bij De Lieve Vrouw kun je de komende weken drie van zijn beste films bekijken!
> Bekijk onze Scorsese films 

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!