Hier ben ik

Sarah Vos , Sander Snoep Film / Filmdocumentaire
In ‘Hier ben ik’ kijken we door de ogen van een aantal Bloemendalers mee die worstelen met hun levens waarin ambitie en gejaagdheid de standaard zijn geworden.

Een topmanager die bijna sterft tijdens de New York marathon maar weigert op te geven omdat hij geen verliezer wil zijn. Een vrouw die moeilijk kan verwerken dat ze na haar echtscheiding haar upperclass status verliest. En twee ambitieuze financials die geconfronteerd worden met een onverwerkt familieverleden.

Iedere zondag bezoeken zij de kerk in Bloemendaal waar dominee Ad van Nieuwpoort hen een alternatief biedt voor een gejaagd bestaan, een negatief zelfbeeld en verstikkende ambities. Wars van dogma’s beent Ad van Nieuwpoort de Bijbel tot het bot uit om te onderzoeken wat deze oeroude teksten te betekenen hebben in ons fragiele bestaan hier en nu. Een bestaan waarin mensen die burn out raken, stress niet aankunnen of boventallig worden verklaard, als de verliezer beschouwd worden.

Van Nieuwpoort probeert de menselijke maat terug te brengen in de op rendement gerichte wereld van de succesvolle managers om hem heen, maar ook in zichzelf en zijn gezin. Als hij zich halverwege de film voor het eerst in zijn leven besluit te wagen aan het meest omstreden verhaal van de Bijbel waarin Abraham zijn eigen en enige zoon Isaak moet offeren aan God, wordt hij hard op zichzelf terug geworpen.

De hoofdpersonen, en ook de dominee zelf, tasten in ‘Hier ben ik’ voor het oog van de camera de kern van het menselijk drama af. Ze durven te laten zien wie ze zijn en waar ze vandaan komen en houden ons daarmee een spiegel voor..

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait. 

460x 50_picl _v3

Deze film kun je ook online bekijken vanaf 11 mei. Met Picl kun je een selectie van ons filmaanbod online bekijken. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Deze film bekijken op onze Picl-pagina 
Bekijk ons complete online filmaanbod

Deel op:

ook leuk

Film Barry Jenkins

Deze prachtige film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit,...

info Bestel
Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 12,00 *Filmarrangementen
€ 9,50 Standaard
€ 8,50 CJP
€ 7,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: Nedrland, 2017
Regie: Sarah Vos , Sander Snoep
Lengte: 85 minuten

Nieuws

Bent u klaar voor een nieuw theaterseizoen? De kaartverkoop is gestart, bestel nu! 
> Bekijk het aanbod en bepaal uw lievelingen.

In het Pinksterweekend van 3 t/m 5 juni is de tweede editie van Monteverdi XL in de Amersfoortse binnenstad. Diverse topmusici hun kijk op de muziek van deze grote Italiaanse componist.

> Bekijk het programma van Monteverdi XL