laatste week

In the Crosswind

Martti Helde Film / Drama
Aangrijpend drama over de deportatie van 40.000 inwoners uit Estland, Letland en Litouwen in 1941, op bevel van Josef Stalin.

Erna is één van de vrouwen die wordt gescheiden van haar man en samen met haar jonge dochter naar Siberië wordt gestuurd. Daar moet ze zien te overleven in nieuwe, barre omstandigheden. De brieven die ze aan haar man schrijft brengen wat verlichting in zware tijden. 'In the Crosswind' verbeeldt een weinig bekende episode uit de WOII-geschiedenis in prachtig zwart-wit en indrukwekkende tableaus vivants.

Martti Helde werd geboren in Tallinn, Estland. Hij studeerde aan de Baltische Film en Media School in Tallin. Naast shet maken van (korte) films volgt Helde ook lessen aan de Estse Academy voor Muziek en Theater. In the Crosswind is zijn eerste lange speelfilm, eerder regisseerde hij de korte producties 'Päev, mil ma kasvasin' (2008) en 'Külm on' (2010).

Deel op:

ook leuk

Film Barry Jenkins

Deze prachtige film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit,...

info Bestel
Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 9,50 Standaard
€ 8,50 CJP
€ 7,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: Estland, 2014
Regie: Martti Helde
Met: Laura Peterson, Tarmo Song, Mirt Preegel, Ingrid Isotamm, Einar Hillep
Lengte: 90 minuten

Recensies

★★★★★ ''Hartverscheurend zwart-wit en verbluffende tableaux vivants voeren je mee naar een vergeten genocide.''

★★★★ ''Elk shot is een scène, een wereld van pijn en gemis, een driedimensionale kijkdoos gebeiteld in de peilloze diepten van het witte doek.''

Nieuws

Bent u klaar voor een nieuw theaterseizoen? De kaartverkoop is gestart, bestel nu! 
> Bekijk het aanbod en bepaal uw lievelingen.

In het Pinksterweekend van 3 t/m 5 juni is de tweede editie van Monteverdi XL in de Amersfoortse binnenstad. Diverse topmusici hun kijk op de muziek van deze grote Italiaanse componist.

> Bekijk het programma van Monteverdi XL