l'Histoire du Soldat

Gerard Mosterd Theater / Dans

De Amersfoortse choreograaf Gerard Mosterd is weer terug in De Lieve Vrouw met zijn bijzondere Javaanse verhaal van de Soldaat. Een juweeltje van verrassende virtuositeit in tekst, humor, dans, mime, slapstick en muziek. 

Gerard Mosterd regisseert een Indonesische versie van Stravinsky’s ‘L’Histoire du Soldat’. In de wereldberoemde compositie, gebaseerd op een oud Russisch volksverhaal, verkoopt een soldaat zijn ziel aan de duivel. Het sociaalkritische werk – een aanklacht tegen de corrumperende macht van geld – ontstond tijdens de crisis na de Eerste Wereldoorlog.

Stravinsky schreef het werk voor een klein ensemble en wilde toekomstige uitvoeringen uitgevoerd zien in de plaatselijke culturele context. Gerard speelde de voorstelling met veel succes in Indonesië en brengt het nu naar De Lieve Vrouw op een actuele tekst van de Indonesische dichter en activist Goenawan Mohamad. Het verhaalt wordt verteld door Wieteke van Dort als vertelster, met livemuziek en met dansers uit Java.

Deel op:

ook leuk

Theater Diverse organisaties

Met op zondag een gratis voorproefprogramma bij ons.

info Bestel
Muziek Thijs & Neco

Persoonlijke reis door Mozambique in beeld, geluid en herinneringen.

info Bestel

Waar

Theaterzaal (16-17)

Info

Door: Gerard Mosterd
Met: Muziek: Igor Stravinsky. Tekst: Goenawan Mohamad. Regie en choreografie: Gerard Mosterd. Vertelster: Wieteke van Dort. Livemuziek: New European Ensemble. Dans: vermaarde dansers uit Java.
Lengte: 75 minuten
Website:

Recensies

Interview met Gerard Mosterd

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. Op donderdag 10, 17 en 31 augustus zal op groot doek verschijnen: > ‘Perfeti sconosciuti’, ‘Le tout nouveau testament’ en ‘La La Land’.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!