l'Histoire du Soldat

Gerard Mosterd Theater / Dans

De Amersfoortse choreograaf Gerard Mosterd is weer terug in De Lieve Vrouw met zijn bijzondere Javaanse verhaal van de Soldaat. Een juweeltje van verrassende virtuositeit in tekst, humor, dans, mime, slapstick en muziek. 

Gerard Mosterd regisseert een Indonesische versie van Stravinsky’s ‘L’Histoire du Soldat’. In de wereldberoemde compositie, gebaseerd op een oud Russisch volksverhaal, verkoopt een soldaat zijn ziel aan de duivel. Het sociaalkritische werk – een aanklacht tegen de corrumperende macht van geld – ontstond tijdens de crisis na de Eerste Wereldoorlog.

Stravinsky schreef het werk voor een klein ensemble en wilde toekomstige uitvoeringen uitgevoerd zien in de plaatselijke culturele context. Gerard speelde de voorstelling met veel succes in Indonesië en brengt het nu naar De Lieve Vrouw op een actuele tekst van de Indonesische dichter en activist Goenawan Mohamad. Het verhaalt wordt verteld door Wieteke van Dort als vertelster, met livemuziek en met dansers uit Java.

Deel op:

ook leuk

Theater Amersical Susannah Iseger

Swingen, zingen en dansen met je handen in de lucht; een vrolijke bewerking van ‘Sister Act’!

info Bestel
Muziek New York Round Midnight en Jeffrey Spalburg
Een broeierige avond vol swingin’ livemuziek.
info Bestel

Waar

Theaterzaal (16-17)

Info

Door: Gerard Mosterd
Met: Muziek: Igor Stravinsky. Tekst: Goenawan Mohamad. Regie en choreografie: Gerard Mosterd. Vertelster: Wieteke van Dort. Livemuziek: New European Ensemble. Dans: vermaarde dansers uit Java.
Lengte: 75 minuten
Website:

Recensies

Interview met Gerard Mosterd

Nieuws

Bent u klaar voor een nieuw theaterseizoen? De kaartverkoop is gestart, bestel nu! 
> Bekijk het aanbod en bepaal uw lievelingen.

In het Pinksterweekend van 3 t/m 5 juni is de tweede editie van Monteverdi XL in de Amersfoortse binnenstad. Diverse topmusici hun kijk op de muziek van deze grote Italiaanse componist.

> Bekijk het programma van Monteverdi XL