l'Histoire du Soldat

Gerard Mosterd Theater / Dans

De Amersfoortse choreograaf Gerard Mosterd is weer terug in De Lieve Vrouw met zijn bijzondere Javaanse verhaal van de Soldaat. Een juweeltje van verrassende virtuositeit in tekst, humor, dans, mime, slapstick en muziek. 

Gerard Mosterd regisseert een Indonesische versie van Stravinsky’s ‘L’Histoire du Soldat’. In de wereldberoemde compositie, gebaseerd op een oud Russisch volksverhaal, verkoopt een soldaat zijn ziel aan de duivel. Het sociaalkritische werk – een aanklacht tegen de corrumperende macht van geld – ontstond tijdens de crisis na de Eerste Wereldoorlog.

Stravinsky schreef het werk voor een klein ensemble en wilde toekomstige uitvoeringen uitgevoerd zien in de plaatselijke culturele context. Gerard speelde de voorstelling met veel succes in Indonesië en brengt het nu naar De Lieve Vrouw op een actuele tekst van de Indonesische dichter en activist Goenawan Mohamad. Het verhaalt wordt verteld door Wieteke van Dort als vertelster, met livemuziek en met dansers uit Java.

Deel op:

ook leuk

Theater Audrey Bolder Titus Tiel Groenestege

‘Bep, dochter van Rietveld’ is een levendige  theatervoorstelling waarin de geheimen van de familie...

info Bestel
Theater De Luie Honden

De theatermakers van De Luie Honden, alle drie geboren en getogen in Amersfoort, zetten als Nieuwe Oogst ‘Soep’ op tafel,...

info Bestel

Waar

Theaterzaal (16-17)

Info

Door: Gerard Mosterd
Met: Muziek: Igor Stravinsky. Tekst: Goenawan Mohamad. Regie en choreografie: Gerard Mosterd. Vertelster: Wieteke van Dort. Livemuziek: New European Ensemble. Dans: vermaarde dansers uit Java.
Lengte: 75 minuten
Website:

Recensies

Interview met Gerard Mosterd

Nieuws

Een selectie van onze nieuwste, prijswinnende films en documentaires gewoon thuis bekijken, wanneer jij dat wilt. Dat kon al het gelopen jaar via Filmthuis, onze online filmzaal. Vanaf nu heet dit Picl: De Lieve Vrouw. Maar dan thuis.
> Bekijk ons online aanbod 

Een Lentebock van de tap voor 2,50 op vertoon van je kaartje of pas. Fris en licht zoet, zoals de lente zelf.
Eén p.p. per dag/avond.