La región salvaje (16+)

Amat Escalante Film / Drama

‘La Región Salvaje’ is volstrekt uniek en onvoorspelbaar. Erotiek, sociaal drama, science fiction en horror gaan hand in hand.

Alejandra woont samen met haar man Ángel in Centraal-Mexico. Ángel is een macho die zijn homohaat openlijk uit. Niettemin heeft hij een geheime relatie met Alejandra’s broer, Fabián, een verpleger die openlijk homoseksueel is. Op een dag komt de jonge gewonde Verónica het ziekenhuis binnen. Fabián moet haar verzorgen, ze raken bevriend en hij introduceert haar bij Alejandra en Ángel. Veronica brengt in hen surrealistische krachten en verlangens naar boven die de poorten naar het ultieme genot, maar ook naar de vernietiging, wijd open zullen zetten

De Mexicaanse regisseur Amat Escalante (wiens vader Oscar een bijrol heeft) brengt in ‘La région salvaje’ duistere zaken expliciet in beeld. De film is volstrekt uniek en onvoorspelbaar. Erotiek, sociaal drama, science fiction en horror gaan hand in hand. Niet alleen de homofobe, chauvinistische Mexicaanse samenleving maar ook onze eigen onbewuste verlangens wordt een spiegel voor gehouden.

De film won de Zilveren Leeuw voor beste regisseur op het filmfestival van Venetië. Regisseur Amat Escalante won eerder met 'Heli' de prijs voor beste regisseur op het Filmfestival van Cannes.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel
Film Martin Provost

Claire heeft zich jarenlang in dienst gesteld van anderen. Dan komt Béatrice in haar leven, de minnares van haar...

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 22,50 *Filmarrangementen
€ 9,00 Standaard
€ 8,00 CJP
€ 7,00 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: Mexico, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland, 2016
Regie: Amat Escalante
Met: Ruth Ramos, Simone Bucio, Jesús Meza, Edén Villavicencio, Kenny Johnston
Lengte: 100 minuten

Nieuws

Drie zomerse filmavonden in de openlucht
Jij zorgt voor een lazy chair, wij voor de beste films en sfeer op het Lieve Vrouwekerkhof! Vier de zomer  met ons en schuif aan op donderdag 10,17 en 24 augustus na zonsondergang. De filmtitels maken we snel bekend.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

 

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Stuk voor stuk verrassende voorstellingen van theatermakers die volgens ons een podium verdienen. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd! Twee voorstellingen blijven nog even een verrassing, zo houdt programmeur Ingrid ruimte voor nieuw talent dat zij spot op de theaterfestivals of dat tijdens het seizoen pas opstaat!
> Bestel Serie Nieuwe Oogst