La región salvaje (16+)

Amat Escalante Film / Drama

‘La Región Salvaje’ is volstrekt uniek en onvoorspelbaar. Erotiek, sociaal drama, science fiction en horror gaan hand in hand.

Alejandra woont samen met haar man Ángel in Centraal-Mexico. Ángel is een macho die zijn homohaat openlijk uit. Niettemin heeft hij een geheime relatie met Alejandra’s broer, Fabián, een verpleger die openlijk homoseksueel is. Op een dag komt de jonge gewonde Verónica het ziekenhuis binnen. Fabián moet haar verzorgen, ze raken bevriend en hij introduceert haar bij Alejandra en Ángel. Veronica brengt in hen surrealistische krachten en verlangens naar boven die de poorten naar het ultieme genot, maar ook naar de vernietiging, wijd open zullen zetten

De Mexicaanse regisseur Amat Escalante (wiens vader Oscar een bijrol heeft) brengt in ‘La région salvaje’ duistere zaken expliciet in beeld. De film is volstrekt uniek en onvoorspelbaar. Erotiek, sociaal drama, science fiction en horror gaan hand in hand. Niet alleen de homofobe, chauvinistische Mexicaanse samenleving maar ook onze eigen onbewuste verlangens wordt een spiegel voor gehouden.

De film won de Zilveren Leeuw voor beste regisseur op het filmfestival van Venetië. Regisseur Amat Escalante won eerder met 'Heli' de prijs voor beste regisseur op het Filmfestival van Cannes.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Info

Land/jaar: Mexico, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland, 2016
Regie: Amat Escalante
Met: Ruth Ramos, Simone Bucio, Jesús Meza, Edén Villavicencio, Kenny Johnston
Lengte: 100 minuten

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!