Lion

Garth Davis Film / Drama
Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn afkomst.

Als 5-jarig jongetje komt Saroo per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Spoorloos op z’n best.

De film heeft een sterrencast waaronder Nicole Kidman, Roony Mara, Dev Patel (‘The Best Exotic Marigold Hotel’) en David Wenham.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Albert Serra

Op een dag komt Lodewijk XIV terug van de jacht en voelt hij een heftige pijn in zijn been. Het is het begin van...

info Bestel
Film Robin Swicord

Howard Wakefield, een advocaat uit Manhattan, krijgt een zenuwinzinking en besluit een paar maanden stiekem op zolder...

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Info

Land/jaar: Australië, 2016
Regie: Garth Davis
Met: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman
Lengte: 118 minuten

Recensies

★★★★ ''Prachtig en gevoelig gespeeld door zowel Dev Patel als adoptiemoeder Nicole Kidman.''

De Volkskrant 12 januari 2017

''Rauw en energiek drama''

★★★ ''Bovenal toont de 8-jarige Sunny Pawar zich in zijn filmdebuut een natuurtalent. Het jochie is geen moment op acteren te betrappen, alsof hij het avontuur zelf meemaakt.''

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. Op donderdag 10, 17 en 31 augustus zal op groot doek verschijnen: > ‘Perfeti sconosciuti’, ‘Le tout nouveau testament’ en ‘La La Land’.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!