Little Men

Ira Sachs Film / Drama
Komisch drama twee jongens in Brooklyn, New York die vrienden willen zijn, terwijl hun ouders ruzie maken.

Wanneer de grootvader van de 13-jarige Jake overlijdt, verhuist zijn gezin terug naar hun oude huis in Brooklyn. Daar raakt Jake bevriend met Tony, wiens alleenstaande moeder (Paulina García) de winkel beneden runt. Terwijl de jongens elkaars beste vrienden worden, krijgen hun ouders onenigheid over de huur. Jakes vader (Greg Kinnear) komt als acteur nauwelijks aan de bak en wil meer geld zien, maar naaister Tony's moeder kan dat eigenlijk niet betalen. Jake en Tony zien het met lede ogen aan en besluiten geen woord meer te zeggen zolang de volwassenen zich als kinderen gedragen.

Elk detail – van de zorgvuldige camera-omlijsting tot de prachtige en hoopgevende soundtrack – voegt waarde toe aan dit prachtige pareltje van regisseur Ira Sachs die inLove is Strange(2014) ook al zo mooi vertelde over familierelaties, liefde, vriendschap en ongemakken in het New York van nu. De Chileense moeder Leonor wordt gespeeld door Paulina García, die we nog kennen als vurige dame Gloria uit de gelijknamige hitfilm uit 2013. ‘Films zo slim als deze zijn een ware traktatie’, vindt the Guardian. ★★★★★

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Barry Jenkins

Deze prachtige film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit,...

info Bestel
Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 9,50 Standaard
€ 8,50 CJP
€ 7,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: Verenigde Staten, 2016
Regie: Ira Sachs
Met: Greg Kinnear, Jennifer Ehle en Theo Taplitz
Lengte: 103 minuten

Recensies

★★★★ ''...sterk gespeeld door de twee jonge, debuterende acteurs...''

★★★★ "Sachs vertelt het leven van gewone mensen: recessie, vriendschap en onmogelijke beslissingen.''

Nieuws

Bent u klaar voor een nieuw theaterseizoen? De kaartverkoop is gestart, bestel nu! 
> Bekijk het aanbod en bepaal uw lievelingen.

In het Pinksterweekend van 3 t/m 5 juni is de tweede editie van Monteverdi XL in de Amersfoortse binnenstad. Diverse topmusici hun kijk op de muziek van deze grote Italiaanse componist.

> Bekijk het programma van Monteverdi XL