Oscarwinnaar beste film

Moonlight

Barry Jenkins Film / Drama
Deze Oscarwinnaar volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

‘Moonlight’ is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama ‘Moonlight’ zijn echte doorbraak kent.

De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (‘House of Cards’), Trevante Rhodes (‘Westworld’), André Holland (‘Selma’) en Naomie Harris (‘Spectre’, ‘Skyfall’).

‘Moonlight’ is lovend onthaald door de internationale pers en wordt gezien als grote kanshebber voor een Oscarnominatie. ‘Moonlight’ is 21 oktober zeer succesvol in release gegaan in Amerika.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

 

Deel op:

ook leuk

Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel
Film David Bickerstaff

Docu over de succesvolle tentoonstelling van Hieronymus Bosch die bijna een half miljoen kunstliefhebbers uit de hele...

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 9,50 Standaard
€ 8,50 CJP
€ 7,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: VS, 2016
Regie: Barry Jenkins
Met: Mahershala Ali, Trevante Rhodes, André Holland en Naomie Harris
Lengte: 111 minuten

Recensies

★★★★★ “Zelden voelde een filmpersonage ondanks zijn uiterlijke verschillen zo consistent. De drie speelse, ogenschijnlijk zelfverzekerde Kevins vormen een sterk contragewicht, hoe complex die...

★★★★★ “Moonlight is zeker geen gedeprimeerde of zelfs neerslachtige film, daarvoor bevat de film te veel leven. Maar Jenkins biedt ook geen simpele oplossingen of valse hoop. Zijn medicijn voor...

Splendid Film 10 januari 2017

"grote kanshebber bij de Oscars"

"Het aangrijpende drama Moonlight heeft afgelopen nacht tijdens de 74e editie van de Golden Globes in Los Angeles de award voor beste dramafilm in de wacht gesleept. De film, geregisseerd door Barry...

Nieuws

Bent u klaar voor een nieuw theaterseizoen? De kaartverkoop is gestart, bestel nu! 
> Bekijk het aanbod en bepaal uw lievelingen.

In het Pinksterweekend van 3 t/m 5 juni is de tweede editie van Monteverdi XL in de Amersfoortse binnenstad. Diverse topmusici hun kijk op de muziek van deze grote Italiaanse componist.

> Bekijk het programma van Monteverdi XL