Oscarwinnaar beste film

Moonlight

Barry Jenkins Film / Drama
Deze Oscarwinnaar volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

‘Moonlight’ is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama ‘Moonlight’ zijn echte doorbraak kent.

De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (‘House of Cards’), Trevante Rhodes (‘Westworld’), André Holland (‘Selma’) en Naomie Harris (‘Spectre’, ‘Skyfall’).

‘Moonlight’ is lovend onthaald door de internationale pers en wordt gezien als grote kanshebber voor een Oscarnominatie. ‘Moonlight’ is 21 oktober zeer succesvol in release gegaan in Amerika.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

 

Deel op:

ook leuk

Film Albert Serra

Op een dag komt Lodewijk XIV terug van de jacht en voelt hij een heftige pijn in zijn been. Het is het begin van...

info Bestel
Film Robin Swicord

Howard Wakefield, een advocaat uit Manhattan, krijgt een zenuwinzinking en besluit een paar maanden stiekem op zolder...

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Info

Land/jaar: VS, 2016
Regie: Barry Jenkins
Met: Mahershala Ali, Trevante Rhodes, André Holland en Naomie Harris
Lengte: 111 minuten

Recensies

★★★★★ “Zelden voelde een filmpersonage ondanks zijn uiterlijke verschillen zo consistent. De drie speelse, ogenschijnlijk zelfverzekerde Kevins vormen een sterk contragewicht, hoe complex die...

★★★★★ “Moonlight is zeker geen gedeprimeerde of zelfs neerslachtige film, daarvoor bevat de film te veel leven. Maar Jenkins biedt ook geen simpele oplossingen of valse hoop. Zijn medicijn voor...

Splendid Film 10 januari 2017

"grote kanshebber bij de Oscars"

"Het aangrijpende drama Moonlight heeft afgelopen nacht tijdens de 74e editie van de Golden Globes in Los Angeles de award voor beste dramafilm in de wacht gesleept. De film, geregisseerd door Barry...

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. Op donderdag 10, 17 en 31 augustus zal op groot doek verschijnen: > ‘Perfeti sconosciuti’, ‘Le tout nouveau testament’ en ‘La La Land’.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!