Mountain

Yaelle Kayam Film / Drama

Een poëtisch en visueel sterk portret van een devote vrouw in Jeruzalem die geconfronteerd wordt met seks op het kerkhof.

Deze realistische debuutfilm van Israëlische regisseur Yaelle Kayam speelt zich af op de top van de Olijfberg in Jeruzalem, op een oude begraafplaats. Hier woont Tzivia, een orthodox joodse vrouw, met haar man en vier kinderen. Alle sprankeling is uit haar huwelijk verdwenen: haar man Reuven, een leraar die de hele dag boeken en teksten bestudeert, behandelt haar meer als dienstmeid dan als echtgenote. Ter verstrooiing wandelt Tzivia graag over een oude begraafplaats vlak bij hun huis, waar ze met iedereen een praatje aanknoopt.

Als het haar ook op een avond een keer te veel wordt, en ze weer aan de wandel gaat, stuit ze tot haar verbazing op seksuele activiteiten op de begraafplaats. Dit maakt iets in haar los. Ze start met het verkennen van deze verborgen kant van de berg, terwijl ze overdag probeert te doen alsof er niets aan de hand is.

De film sleepte op het wereldfilmfestival MOOOV de Canvas Award voor Beste Film en de Prijs van de Jongerenjury in de wacht. De jury: “Controversiële thema’s worden op een subtiele en originele manier aangeraakt. De acteerprestaties van de personages laten een zinderende indruk na.”

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

460x 50_picl _v3Deze film kun je ook online bekijken vanaf 1 juni. Met Picl kun je een selectie van ons filmaanbod online bekijken. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Deze film bekijken op onze Picl-pagina 
Bekijk ons complete online filmaanbod

 

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Info

Land/jaar: Israël/Denemarken, 2015
Regie: Yaelle Kayam
Met: Hitham Omari, Shani Klein, Avshalom Polak
Lengte: 85 minuten

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!