Raafje met de rode sok (AL)

Sandor Jesse, Ute von Münchow-Pohl Film / Boekverfilming
Raafje met de rode sok en zijn vriendje Eddie Beer zijn erg onhandig zodat de hele voedselvoorraad van de dieren in de rivier terechtkomt. Ze willen meedoen aan een race waarmee je honderd gouden munten kunt winnen. Genoeg voor een nieuwe voorraad!

De winter komt eraan, dus de dieren in het bos zijn hun wintervoorraad aan het aanleggen. Maar niet allemaal. Raafje met de rode sok scheurt met zijn zeepkist door het bos en doet wedstrijdjes met zijn vriendje Eddie Beer. Tot hij tegen de voorraad aanrijdt.

Voor straf moet hij noten gaan zoeken. Dit gaat niet lang goed, want als Raafje en Eddie de gevulde mand met noten wegbrengen naar de schuur van mevrouw Badger, ontdekken ze daar heerlijke bramen op de bovenste plank. Snel halen ze een ladder, zonder te zien dat de balken van de voorraadschuur verrot zijn. Alles stort in en de hele voorraad van de dieren komt in de rivier terecht.

Hoe kunnen Raafje en Eddie dit nog goedmaken? Dan zien ze een aanplakbiljet waarop een race wordt aangekondigd.  De winnaar krijgt 100 gouden munten! Genoeg voor een nieuwe voorraad!

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Joel Hopkins

Diane Keaton als rouwende weduwe die verliefd wordt op een dakloze man in Noord-Londen.

info Bestel
Film Justin Chadwick

Dit drama over de liefde tussen een schilder en de vrouw van een tulpenhandelaar speelt zich af in het...

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Info

Land/jaar: Duitsland, 2015
Regie: Sandor Jesse, Ute von Münchow-Pohl
Lengte: 75 minuten

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen