Sami Blood

Amanda Kernell Film / Drama

Intrigerend en meeslepend portret over de Sami, het Laplandse rendierherdersvolk en tevens het enige oorspronkelijke inheemse volk dat Europa nog kent. 

Centraal staat de veertienjarige Elle-Marja (Lene Cecilia Sparrok, zelf een volbloed Sami) en haar zoektocht naar haar identiteit. Op school ontdekt ze dat de mogelijkheden van de Sami zich beperken tot een herdersbestaan. Ze wordt herhaaldelijk geconfronteerd met discriminatie en begint te dromen van een ander leven. Vervolgonderwijs is niet voor de Sami weggelegd, maar Elle-Marja weigert zich hierbij neer te leggen. Om haar dromen na te kunnen jagen, wordt ze gedwongen afstand te doen van haar cultuur en de banden met haar familie te doorbreken. Sami Blood brengt een onbekende kant van de Zweedse maatschappij in de jaren dertig van de vorige eeuw tot leven. 

Het filmdebuut van regisseur Amanda Kernell (zelf half Sami, half Zweeds) en ging in première tijdens het filmfestival van Venetië waar de film twee prijzen won. 

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait. 

460x 50_picl _v3

Deze film kun je ook online bekijken vanaf 25 mei. Met Picl kun je een selectie van ons filmaanbod online bekijken. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Deze film bekijken op onze Picl-pagina 
Bekijk ons complete online filmaanbod

 

Deel op:

ook leuk

Film Joel Hopkins

Diane Keaton als rouwende weduwe die verliefd wordt op een dakloze man in Noord-Londen.

info Bestel
Film Justin Chadwick

Dit drama over de liefde tussen een schilder en de vrouw van een tulpenhandelaar speelt zich af in het...

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Info

Land/jaar: SE/DK/NOR, 2016
Regie: Amanda Kernell
Met: Hanna Alström, Anders Berg, Maj-Doris Rimpi
Lengte: 110 minuten

Recensies

★★★★ "...historische inkijkje in een onbekende wereld en fraai vastgelegde details..."

★★★★ “het magnifieke optreden van de 19-jarige hoofdrolspeelster Lene Cecilia Sparrok”

 

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen