Op 23 mei met inleiding door Henk van den Bosch

The Curious World of Hieronymus Bosch

David Bickerstaff Film / Filmdocumentaire

Docu over de succesvolle tentoonstelling van Hieronymus Bosch die bijna een half miljoen kunstliefhebbers uit de hele wereld trok.

Duik in de levendige verbeelding van een waar visionair. Wie was Hieronymus Bosch? Waarom resoneren zijn vreemde en fantastische schilderijen nu meer dan ooit bij kunstliefhebbers? Hoe weet hij de kloof tussen de middeleeuwen en de renaissance te overbruggen? Waar kwamen zijn onconventionele en tijdloze creaties vandaan.

Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer met deze film van Exhibition on Screen. 'The Curious World of Hieronymus Bosch' toont de veelgeprezen tentoonstelling ‘Visioenen van een genie’ in Het Noord-Brabants Museum. Daar werd het grootste deel van de schilderijen en tekeningen van Bosch voor de eerste keer in zijn geboortestad Den Bosch samenbracht. De tentoonstelling trok bijna een half miljoen kunstliefhebbers uit de hele wereld.

Zijn fascinerende leven wordt onthuld, en de details en verhalen binnen zijn werken zijn te zien als nooit tevoren: deze filmische verkenning van een grote creatieve genie is onmisbaar.

> Op 23 mei met inleiding door Henk van den Bosch
Bij elke titel 
verzorgt Henk van den Bosch een keer een korte inleiding op de kunstenaar en/of stroming. Daarbij komen bijvoorbeeld levensloop, het kunstenaarschap en de techniek aan de orde. Ook wordt de kunstenaar of stroming in een breder historisch perspectief geplaatst. Henk van den Bosch is beeldend kunstenaar, museumdocent en adviseur kunst en cultuur bij verschillende instanties. Hij heeft een brede interesse in de beeldende kunst en kan er op bevlogen wijze over vertellen. 

Deel op:

ook leuk

Film Barry Jenkins

Deze prachtige film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit,...

info Bestel
Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 9,50 Standaard
€ 8,50 CJP
€ 7,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Regie: David Bickerstaff
Lengte: 90 minuten

In samenwerking met

Internationale kunstexposities zijn er het hele jaar door, maar soms ontbreekt de tijd om ze te zien. Exhibition on Screen brengt spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek in samenwerking met topmusea en kunstinstituten. Naast beelden van de tentoonstelling zie je ook beelden van achter de schermen en interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren.

Nieuws

Bent u klaar voor een nieuw theaterseizoen? De kaartverkoop is gestart, bestel nu! 
> Bekijk het aanbod en bepaal uw lievelingen.

In het Pinksterweekend van 3 t/m 5 juni is de tweede editie van Monteverdi XL in de Amersfoortse binnenstad. Diverse topmusici hun kijk op de muziek van deze grote Italiaanse componist.

> Bekijk het programma van Monteverdi XL