GAY & LESBIAN SUMMER FILM

The Handmaiden (16+)

Park Chan-Wook Film / Drama

Spannende en opwindende liefdesthriller van regisseur Park Chan-Wook (‘Oldboy’, ‘Stroker’), geïnspireerd op de bestseller ‘Vingervlug’ (‘Fingersmith’) van de Britse schrijfster Sarah Waters.

Korea, jaren ‘30, tijdens de Japanse kolonisatie. De jonge Sookee is aangenomen als dienstmeisje door een rijke Japanse erfgename (Hideko). Zij leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Met de hulp van een oplichter, die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, zijn er andere plannen voor Hideko. Genomineerd voor een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes 2016 en geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam 2017.

Park Chan-Wook is bekend van de veelgeprezen film ‘Oldboy’ (2003), waarmee hij onder andere op het filmfestival van Cannes de juryprijs won. Zijn vorige film was de Engelstalige ‘Stoker’ (2013) met Mia Wasikowska, Nicole Kidman en Matthew Goode. The Handmaiden was

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Info

Land/jaar: Korea, 2016
Regie: Park Chan-Wook
Met: Jung-Woo Ha, Min-Hee Kim, Jin-woong Jo
Lengte: 142 minuten

Recensies

VPRO Cinema 2 februari 2017

"Heerlijk kostuumdrama"

★★★★★ "Extravagant, erotisch, en onweerstaanbaar verhaal over bedrog, genot en liefde van Chan-wook, de regisseur van onder meer Oldboy en Stoker."

De Volkskrant 2 februari 2017

"Alles is erotiek in The Handmaiden"

★★★★ "Sterker dan welke dubbele bodem ook is de wijze waarop Park de literaire erotiek in zijn beelden laat weerspiegelen. Mannelijke lust wordt bespot, vrouwen vinden...

Algemeen Dagblad 2 februari 2017

"Een film die lang blijft hangen"

★★★★ "Ook in visueel opzicht is The Handmaiden een film die lang blijft hangen, zeker door de vrijpostige lesbische vrijscènes"

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!