Laatste week

The Lost City of Z (16+)

James Gray Film / Boekverfilming

Boekverfilming over een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw: Percival Fawcett. Hij reist de Amazone in op zoek naar een legendarische stad, de zogenaamde Lost City of Z.

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt.

Deze boekverfilming is geregisseerd door James Gray (‘The Immigrant’, ‘Two Lovers’) en vertelt het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw. Met een sterrencast, onder wie Charlie Hunnam (‘Sons of Anarchy’), Robert Pattinson (‘Cosmopolis’), Tom Holland (‘Captain America: Civil War’) en Sienna Miller (‘Foxcatcher’).

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Joel Hopkins

Diane Keaton als rouwende weduwe die verliefd wordt op een dakloze man in Noord-Londen.

info Bestel
Film Justin Chadwick

Dit drama over de liefde tussen een schilder en de vrouw van een tulpenhandelaar speelt zich af in het...

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Info

Land/jaar: VS, 2016
Regie: James Gray
Met: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Tom Holland, Sienna Miller
Lengte: 140 minuten

Recensies

★★★★ 

de Volkskrant 27 april 2017

''Bewonderenswaardig avontuur''

★★★ ''De twee werelden waartussen de ontdekkingsreiziger verstrikt raakt, zijn schitterend in beeld gebracht.''

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen