Laatste week

The Lost City of Z (16+)

James Gray Film / Boekverfilming

Boekverfilming over een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw: Percival Fawcett. Hij reist de Amazone in op zoek naar een legendarische stad, de zogenaamde Lost City of Z.

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt.

Deze boekverfilming is geregisseerd door James Gray (‘The Immigrant’, ‘Two Lovers’) en vertelt het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw. Met een sterrencast, onder wie Charlie Hunnam (‘Sons of Anarchy’), Robert Pattinson (‘Cosmopolis’), Tom Holland (‘Captain America: Civil War’) en Sienna Miller (‘Foxcatcher’).

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Barry Jenkins

Deze prachtige film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit,...

info Bestel
Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 9,50 Standaard
€ 8,50 CJP
€ 7,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: VS, 2016
Regie: James Gray
Met: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Tom Holland, Sienna Miller
Lengte: 140 minuten

Recensies

★★★★ 

de Volkskrant 27 april 2017

''Bewonderenswaardig avontuur''

★★★ ''De twee werelden waartussen de ontdekkingsreiziger verstrikt raakt, zijn schitterend in beeld gebracht.''

Nieuws

Bent u klaar voor een nieuw theaterseizoen? De kaartverkoop is gestart, bestel nu! 
> Bekijk het aanbod en bepaal uw lievelingen.

In het Pinksterweekend van 3 t/m 5 juni is de tweede editie van Monteverdi XL in de Amersfoortse binnenstad. Diverse topmusici hun kijk op de muziek van deze grote Italiaanse componist.

> Bekijk het programma van Monteverdi XL