Laatste week

The Lost City of Z (16+)

James Gray Film / Boekverfilming

Boekverfilming over een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw: Percival Fawcett. Hij reist de Amazone in op zoek naar een legendarische stad, de zogenaamde Lost City of Z.

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt.

Deze boekverfilming is geregisseerd door James Gray (‘The Immigrant’, ‘Two Lovers’) en vertelt het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw. Met een sterrencast, onder wie Charlie Hunnam (‘Sons of Anarchy’), Robert Pattinson (‘Cosmopolis’), Tom Holland (‘Captain America: Civil War’) en Sienna Miller (‘Foxcatcher’).

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Albert Serra

Op een dag komt Lodewijk XIV terug van de jacht en voelt hij een heftige pijn in zijn been. Het is het begin van...

info Bestel
Film Robin Swicord

Howard Wakefield, een advocaat uit Manhattan, krijgt een zenuwinzinking en besluit een paar maanden stiekem op zolder...

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Info

Land/jaar: VS, 2016
Regie: James Gray
Met: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Tom Holland, Sienna Miller
Lengte: 140 minuten

Recensies

★★★★ 

de Volkskrant 27 april 2017

''Bewonderenswaardig avontuur''

★★★ ''De twee werelden waartussen de ontdekkingsreiziger verstrikt raakt, zijn schitterend in beeld gebracht.''

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. Op donderdag 10, 17 en 31 augustus zal op groot doek verschijnen: > ‘Perfeti sconosciuti’, ‘Le tout nouveau testament’ en ‘La La Land’.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!