The Promise (16+)

Terry George Film / Drama
Tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse rijk verlaat de Armeense medicijnenstudent Michael zijn dorp om te gaan studeren in het kosmopolitische Constantinopel. Hij ontmoet Ana, die een relatie heeft met de Amerikaanse Chris. Er ontstaat rivaliteit tussen beide mannen.

Nadat de Turken zich mengen in de oorlog en bij de Duitsers aansluiten, werpt het Ottomaanse Rijk zich tegen etnische minderheden en zal iedereen, ondanks onderlinge conflicten, een manier moeten vinden om te overleven. Als Michael, Ana en Chris moeten vluchten voor onrust en gevaar, is liefde de enige houvast.

Recencies
Filmtotaal: “’The Promise’ is nog niet uit in de cinema's of hij heeft al gigantisch veel slechte recensies gekregen, voornamelijk op IMDb. Dat allemaal omdat de film flink wordt geboycot door de Turken, die het historische drama massaal één ster recensies geven (het laagste punt mogelijk). ‘The Promise’ speelt zich namelijk af in de Tweede Wereldoorlog tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk, wanneer het Armeense volk wordt bedreigd met genocide. In totaal werden zo'n 1,5 miljoen Armeniërs door het Ottomaanse volk gedood en wordt deze genocide gezien als de eerste echte groepsuitroeiing van de twintigste eeuw. Maar Turkije weigert het nog steeds te erkennen als een volkerenmoord en gaat daardoor dus tegen de film in.”

Regisseur Terry George maakte eerder o.a. ‘In the Name of the Father’ en ‘Hotel Rwanda’.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Info

Land/jaar: VS, 2016
Regie: Terry George
Met: Christian Bale, Charlotte Le Bon en Oscar Isaac
Lengte: 134 minuten

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!