The Sense of an Ending

Ritesh Batra Film / Drama
Een man wordt geconfronteerd met beslissingen die hij vroeger maakte en de verwoestende gevolgen daarvan.

De tijd heeft Tony Webster (Jim Broadbent) ingehaald: ineens is hij een man van middelbare leeftijd die met weemoed terugkijkt op zijn schooljaren. Hij heeft vriendschappen, een carrière en een huwelijk gehad, plus een makkelijke scheiding. Tony leidt een teruggetrokken en stil leven.

Op een dag komt er een weggestopt jeugdgeheim aan het licht dat ervoor zorgt dat hij de gebrekkige herinneringen uit zijn jeugd onder ogen moet zien. Hij wordt geconfronteerd met de waarheid over zijn eerste liefde, Veronica Ford (Charlotte Rampling) en de verwoestende gevolgen van een beslissing die hij lang geleden heeft genomen.

‘The Sense of an Ending’ is het verhaal van een man die voorgoed afscheid neemt van de beloftes van zijn jeugd. Naar het veelbekroonde boek van Julian Barnes (o.a. Man Booker Prize for Fiction).

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Albert Serra

Op een dag komt Lodewijk XIV terug van de jacht en voelt hij een heftige pijn in zijn been. Het is het begin van...

info Bestel
Film Robin Swicord

Howard Wakefield, een advocaat uit Manhattan, krijgt een zenuwinzinking en besluit een paar maanden stiekem op zolder...

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Info

Land/jaar: Verenigd Koninkrijk, 2016
Regie: Ritesh Batra
Met: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Emily Mortimer, Michelle Dockery
Lengte: 110 minuten

Recensies

“Voor zijn verfilming heeft Batra ('The Lunch Box') een mooie groep acteurs verzameld met wie hij de stappen in de tijd gracieus aan elkaar verbindt, in...

“Batra weet voldoende mysterie en humor in zijn film te verwerken om vanaf de eerste terugblikken tot en met de ontknoping te intrigeren. De voortreffelijke...

“Een gewaagde opgave, het verfilmen van het complexe en alom gelauwerde boek The Sense of an Ending (2011) van Julian Barnes. Regisseur Ritesh Batra deed...

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. Op donderdag 10, 17 en 31 augustus zal op groot doek verschijnen: > ‘Perfeti sconosciuti’, ‘Le tout nouveau testament’ en ‘La La Land’.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!