The Sense of an Ending

Ritesh Batra Film / Drama
Een man wordt geconfronteerd met beslissingen die hij vroeger maakte en de verwoestende gevolgen daarvan.

De tijd heeft Tony Webster (Jim Broadbent) ingehaald: ineens is hij een man van middelbare leeftijd die met weemoed terugkijkt op zijn schooljaren. Hij heeft vriendschappen, een carrière en een huwelijk gehad, plus een makkelijke scheiding. Tony leidt een teruggetrokken en stil leven.

Op een dag komt er een weggestopt jeugdgeheim aan het licht dat ervoor zorgt dat hij de gebrekkige herinneringen uit zijn jeugd onder ogen moet zien. Hij wordt geconfronteerd met de waarheid over zijn eerste liefde, Veronica Ford (Charlotte Rampling) en de verwoestende gevolgen van een beslissing die hij lang geleden heeft genomen.

‘The Sense of an Ending’ is het verhaal van een man die voorgoed afscheid neemt van de beloftes van zijn jeugd. Naar het veelbekroonde boek van Julian Barnes (o.a. Man Booker Prize for Fiction).

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Garth Davis

Verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ van Saroo Brierley over de zoektocht naar zijn...

info Bestel
Film Martin Provost

Claire heeft zich jarenlang in dienst gesteld van anderen. Dan komt Béatrice in haar leven, de minnares van haar...

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 22,50 *Filmarrangementen
€ 7,00 Standaard
€ 6,00 CJP
€ 5,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: Verenigd Koninkrijk, 2016
Regie: Ritesh Batra
Met: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Emily Mortimer, Michelle Dockery
Lengte: 110 minuten

Recensies

“Voor zijn verfilming heeft Batra ('The Lunch Box') een mooie groep acteurs verzameld met wie hij de stappen in de tijd gracieus aan elkaar verbindt, in...

“Batra weet voldoende mysterie en humor in zijn film te verwerken om vanaf de eerste terugblikken tot en met de ontknoping te intrigeren. De voortreffelijke...

“Een gewaagde opgave, het verfilmen van het complexe en alom gelauwerde boek The Sense of an Ending (2011) van Julian Barnes. Regisseur Ritesh Batra deed...

Nieuws

Drie zomerse filmavonden in de openlucht
Jij zorgt voor een lazy chair, wij voor de beste films en sfeer op het Lieve Vrouwekerkhof! Vier de zomer  met ons en schuif aan op donderdag 10,17 en 24 augustus na zonsondergang. De filmtitels maken we snel bekend.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

 

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Stuk voor stuk verrassende voorstellingen van theatermakers die volgens ons een podium verdienen. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd! Twee voorstellingen blijven nog even een verrassing, zo houdt programmeur Ingrid ruimte voor nieuw talent dat zij spot op de theaterfestivals of dat tijdens het seizoen pas opstaat!
> Bestel Serie Nieuwe Oogst