The Sense of an Ending

Ritesh Batra Film / Drama
Een man wordt geconfronteerd met beslissingen die hij vroeger maakte en de verwoestende gevolgen daarvan.

De tijd heeft Tony Webster (Jim Broadbent) ingehaald: ineens is hij een man van middelbare leeftijd die met weemoed terugkijkt op zijn schooljaren. Hij heeft vriendschappen, een carrière en een huwelijk gehad, plus een makkelijke scheiding. Tony leidt een teruggetrokken en stil leven.

Op een dag komt er een weggestopt jeugdgeheim aan het licht dat ervoor zorgt dat hij de gebrekkige herinneringen uit zijn jeugd onder ogen moet zien. Hij wordt geconfronteerd met de waarheid over zijn eerste liefde, Veronica Ford (Charlotte Rampling) en de verwoestende gevolgen van een beslissing die hij lang geleden heeft genomen.

‘The Sense of an Ending’ is het verhaal van een man die voorgoed afscheid neemt van de beloftes van zijn jeugd. Naar het veelbekroonde boek van Julian Barnes (o.a. Man Booker Prize for Fiction).

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Info

Land/jaar: Verenigd Koninkrijk, 2016
Regie: Ritesh Batra
Met: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Emily Mortimer, Michelle Dockery
Lengte: 110 minuten

Recensies

“Voor zijn verfilming heeft Batra ('The Lunch Box') een mooie groep acteurs verzameld met wie hij de stappen in de tijd gracieus aan elkaar verbindt, in...

“Batra weet voldoende mysterie en humor in zijn film te verwerken om vanaf de eerste terugblikken tot en met de ontknoping te intrigeren. De voortreffelijke...

“Een gewaagde opgave, het verfilmen van het complexe en alom gelauwerde boek The Sense of an Ending (2011) van Julian Barnes. Regisseur Ritesh Batra deed...

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!