Thijs Borsten Daagt Uit (3)

Thijs Borsten Muziek

Na drie ongekend succesvolle en altijd uitverkochte seizoenen ook in 2017 een nieuwe serie van 'De Uitdaging' van Thijs Borsten. In maart betreedt volgens Thijs het meest bijzondere duo het podium: singer- songwriter Magda Mendes neemt het op tegen zangeres, componist en schrijfster Izaline Calister.

Na drie ongekend succesvolle en altijd uitverkochte seizoenen is pianist, componist, producer en theatermaker Thijs Borsten er dit jaar weer met een nieuwe serie van 'De Uitdaging'. De formule is inmiddels bekend: drie avonden, zes topartiesten uit de meest uiteenlopende muzikale velden, één uitdaging: de muzikale confrontatie met elkaar aangaan. Ook in 2017 daagt Thijs weer gelauwerde artiesten uit om hun grenzen te verleggen, uit hun hokje te komen en buiten hun muzikale comfortzone te treden.

Magda Mendes werd geboren in Lissabon. Al jong raakte ze in de ban van de traditionele Portugese muziek die ze hoorde bij haar ouders en grootouders. Na haar studie maritieme biologie besloot ze toch haar muzikale hart te volgen en verhuisde ze in 2002 naar Rotterdam om te studeren aan het Conservatorium aldaar. Ze speelde in verschillende groepen, waarvan Luzazul de meest bekende is. De laatste jaren zoekt ze meer haar eigen stem. Ze houdt van fado en samba, en zeilt tussen twee werelden die door oceanen worden gescheiden, maar door de muziek worden verbonden.

Izaline Calister is een Curaçaos-Nederlands zangeres en liedschrijver in een mengeling van jazz met traditionele Curaçaose muziek. In 1987 vertrok ze naar Nederland voor een studie bedrijfskunde en daarna studeerde ze verder aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ondertussen zong ze bij verschillende jazzformaties. Ze zong aanvankelijk alleen in haar moedertaal, het Papiaments. Haar muziek bestaat uit ritmes van Curaçao, ballads en dance-songs die ze zelf heeft gecomponeerd of bewerkt.Twee van haar albums werden in veertig verschillende landen uitbracht waardoor haar aanhang inmiddels over de gehele wereld te vinden is.

 

Deel op:

ook leuk

Muziek Rembrandt Frerichs Trio, Klaartje van Veldhoven & friends

Wat deze musici samen brengen is altijd een avontuur, want de werelden van klassieke muziek en improvisatie botsen tegen...

info Bestel
Muziek Houston Person en Trio Peter Beets

Houston Person is een mondiale jazzgigant die diverse stijlen kan laten versmelten; hardbop, pop, disco, blues, gospel...

info Bestel

Waar

Theaterzaal (16-17)

Info

Door: Thijs Borsten
Met: Thijs Borsten: piano / presentatie, Arno van Nieuwenhuize: drums, Xander Buvelot: bas. Gastartiesten: singer- songwriter Magda Mendes, zangeres, componist en schrijfster Izaline Calister.
Lengte: 90 minuten
Website:

In samenwerking met

Nieuws

Voorproeven van het nieuwe theaterseizoen! Onze theaterprogrammeur neemt u in een ware one-womanshow in vogelvlucht mee door het nieuwe seizoen.

Een selectie van onze nieuwste, prijswinnende films en documentaires gewoon thuis bekijken, wanneer jij dat wilt. Dat kon al het gelopen jaar via Filmthuis, onze online filmzaal. Vanaf nu heet dit Picl: De Lieve Vrouw. Maar dan thuis.
> Bekijk ons online aanbod 

Een Lentebock van de tap voor 2,50 op vertoon van je kaartje of pas. Fris en licht zoet, zoals de lente zelf.
Eén p.p. per dag/avond.