op 16 mei met inleiding

Van Gogh: A New Way of Seeing

David Bickerstaff Film / Filmdocumentaire

Documentaire van Exhibition on Screen over de schatten van het Amsterdamse Van Gogh Museum.

Geniet van volledige en ongekende toegang tot de schatten van het Amsterdamse Van Gogh Museum. Een briljante documentaire over een van 's werelds meest fascinerende en geliefde kunstenaars. In deze documentaire ziet u o.a. een grote deel van de collectie van het Van Gogh Museum en de viering van Van Gogh’s dood, 125 jaar geleden.

Wereldberoemde curatoren en kunsthistorici, geven hun interpretaties en verklaringen van het werk van Van Gogh. Met exclusieve nieuwe onderzoeken en ongelooflijke recente ontdekkingen, heeft het Van Gogh Museum geholpen een bioscoop ervaring als geen ander te geven. Ervaar het wonder van de legendarische meesterwerken van Van Gogh op het grote scherm.

Op 16 mei met inleiding
Voorafgaand aan de film geeft Henk van den Bosch een korte inleiding. Daarbij komen bijvoorbeeld levensloop, kunstenaarschap en techniek aan de orde en wordt de kunstenaar of stroming  in een breder historisch perspectief geplaatst. Henk van den Bosch is beeldend kunstenaar, museumdocent en adviseur kunst en cultuur bij verschillende instanties. Hij heeft een brede interesse in de beeldende kunst en kan er op bevlogen wijze over vertellen. 

De komende weken vertonen wij ook:
> Michelangelo: Love and Death
 

Deel op:

ook leuk

Film Albert Serra

Op een dag komt Lodewijk XIV terug van de jacht en voelt hij een heftige pijn in zijn been. Het is het begin van...

info Bestel
Film Robin Swicord

Howard Wakefield, een advocaat uit Manhattan, krijgt een zenuwinzinking en besluit een paar maanden stiekem op zolder...

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Info

Regie: David Bickerstaff
Lengte: 95 minuten

In samenwerking met

Internationale kunstexposities zijn er het hele jaar door, maar soms ontbreekt de tijd om ze te zien. Exhibition on Screen brengt spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek in samenwerking met topmusea en kunstinstituten. Naast beelden van de tentoonstelling zie je ook beelden van achter de schermen en interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren.

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. Op donderdag 10, 17 en 31 augustus zal op groot doek verschijnen: > ‘Perfeti sconosciuti’, ‘Le tout nouveau testament’ en ‘La La Land’.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!