Breaking the Silence

Via Berlin i.s.m. Berlage Saxophone Quartet Theater / Muziektheater
Een aangrijpende liefdesgeschiedenis waar een ideaal terreur wordt.

'Breaking The Silence' is het liefdesverhaal van een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. Haar man is verdwenen. Hij was een begenadigd en dwarse componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert.

Heeft haar man haar verraden? Is hij slachtoffer van het systeem? Wat is er in de loop der jaren tussen hen veranderd? Via muziek van Sjostakovitsj en oude tape-opnamen probeert zij de gebeurtenissen te reconstrueren wat uiteindelijk haar leven ingrijpend zal veranderen.

De muziek van Sjostakovitsj en Ligeti wordt speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schrijft nieuwe composities voor taperecorder waarin tekst en instrumentarium met elkaar verweven zijn.

Via Berlin is een in Amsterdam gevestigd, landelijk opererend muziektheatergezelschap, in 2008 opgericht door actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold, de eerste jaren opererend als Nieuwkomers onder de vleugels van Orkater. Zij maken voorstellingen waarin zelfgeschreven tekst en klassieke muziek met elkaar verweven zijn. Aangrijpende persoonlijke verhalen in een actueel-maatschappelijke context geplaatst.

Via Berlin brak door op Oerol met voorstellingen als ‘Een mond vol zand’, ‘Vanaf nu heet je Pjotr’ en ‘Home Sweet Home’. Met ‘Breaking the Silence’ pakt Via Berlin na experimenten met nieuwe vormen de stijl van deze oorlogstrilogie weer op. 

 

 

Deel op:

ook leuk

Theater Schweigman&/Slagwerk Den Haag Boukje Schweigman

Explosieve mix van beeld, muziek, ritme en dans. Stilzitten = geen optie!

info Bestel
Muziek Elke Vierveijzer

Een 'liedje' is een deuntje dat vervliegt. Maar een 'lied' kerft zich voor altijd in je huid. Een ode aan Maarten van...

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 17,00 Standaard
€ 16,00 65+
€ 14,50 De Lieve Vrouw Pas
€ 10,00 Student

Info

Regie: Ria Marks
Door: Via Berlin i.s.m. Berlage Saxophone Quartet
Met: Spel: Dagmar Slagmolen, Porgy Fransen. Muziek: Lars Niederstrasser, Peter Vigh, David Cristóbal Litago, Eva van Grinsven, Juani Palop. Fotografie: Michiel Voet.
Lengte: 90 minuten
Website:

Nieuws

Drie zomerse filmavonden in de openlucht
Jij zorgt voor een lazy chair, wij voor de beste films en sfeer op het Lieve Vrouwekerkhof! Vier de zomer  met ons en schuif aan op donderdag 10,17 en 24 augustus na zonsondergang. De filmtitels maken we snel bekend.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

 

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Stuk voor stuk verrassende voorstellingen van theatermakers die volgens ons een podium verdienen. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd! Twee voorstellingen blijven nog even een verrassing, zo houdt programmeur Ingrid ruimte voor nieuw talent dat zij spot op de theaterfestivals of dat tijdens het seizoen pas opstaat!
> Bestel Serie Nieuwe Oogst