Breaking the Silence

Via Berlin i.s.m. Berlage Saxophone Quartet Theater / Muziektheater

Een aangrijpende liefdesgeschiedenis waar een ideaal terreur wordt.

'Breaking The Silence' is het liefdesverhaal van een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. Haar man is verdwenen. Hij was een begenadigd en dwarse componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert. Heeft haar man haar verraden? of is hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Sjostakovitsj en Ligeti, speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet, en oude tape-opnamen probeert zij de gebeurtenissen te reconstrueren wat uiteindelijk haar leven ingrijpend zal veranderen. 

Via Berlin verweeft zelfgeschreven teksten en klassieke muziek
Het muziektheatergezelschap Via Berlin werd in 2008 opgericht door actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold. De eerste jaren opereerden zij als Nieuwkomers onder de vleugels van Orkater. Zij maken voorstellingen waarin zelfgeschreven tekst en klassieke muziek met elkaar verweven zijn. Aangrijpende persoonlijke verhalen in een actueel-maatschappelijke context geplaatst.

Via Berlin brak door op Oerol met voorstellingen als ‘Een mond vol zand’, ‘Vanaf nu heet je Pjotr’ en ‘Home Sweet Home’. Met ‘Breaking the Silence’ pakt Via Berlin na experimenten met nieuwe vormen de stijl van deze oorlogstrilogie weer op. Ook deze voorstelling was te zien op Oerol en gooide daar hoge ogen bij publiek en pers.

 

 

Deel op:

ook leuk

Theater Schweigman&/Slagwerk Den Haag Boukje Schweigman

De magische wereld van Schweigman& samen met de inventieve spelers van Slagwerk Den Haag.

info Bestel
Muziek Elke Vierveijzer

Een 'liedje' is een deuntje dat vervliegt. Maar een 'lied' kerft zich voor altijd in je huid. Een ode aan Maarten van...

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 17,00 Standaard
€ 16,00 65+
€ 14,50 De Lieve Vrouw Pas
€ 10,00 Student

Info

Regie: Ria Marks
Door: Via Berlin i.s.m. Berlage Saxophone Quartet
Met: Dagmar Slagmolen (spel), Porgy Fransen (stem), Lars Niederstrasser, Peter Vigh, David Cristóbal Litago, Eva van Grinsven, Juani Palop (muziek)
Lengte: 75 minuten
Website:

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!