De Eurocommissaris

Mugmetdegoudentand Theater / Toneel
Joan Nederlof duikt in de wereld van de Brusselse politiek en mediatraining. Centraal staat de fictieve doch zeer populaire VVD-politica Charlotte Hajenius, die is benoemd tot Eurocommissaris Regelgeving.

Zoals zovelen, wist Nederlof weinig over de Europese Unie. Een gat in de theatermarkt, dacht ze in 2015. Vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen maakte ze een solovoorstelling over dit complexe, belangrijke onderwerp. En de vraag drong zich op of een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar is als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven.

We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en Europa is ingrijpend veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris. Wie bang is in een bureaucratisch, elitair project verzeild te raken, hoeft niet te vrezen. Want de rasechte liberale Hajenius heeft geen talent om te somberen en beschikt bovendien over een bovengemiddelde verbeelding. Een must see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

Naast de grappige satire zijn de visies op Europa en de huidige politieke situatie interessant. Als dit alleen al de try-out is, ben ik benieuwd hoe de volledige voorstelling wel niet moet zijn.” Citaat van Anna Stibbe, blogster bij De PIT; het culturele platform voor en door jongeren vanaf 15 jaar in Amsterdam en omstreken.

Deel op:

ook leuk

Theater Mugmetdegoudentand Lineke Rijxman

Guy Clemens en Anniek Pheifer in actuele komedie die uitmondt in een live-show die niemand had voorzien.

info Bestel
Theater Liliane Brakema / Firma Ducks Liliane Brakema

Het kersverse gezelschap Firma Duck laat haar eigenzinnige theaterstijl los op Ingmar Bergmans filmscenario Face to...

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 17,00 Standaard
€ 16,00 65+
€ 14,50 De Lieve Vrouw Pas
€ 10,00 Student

Info

Regie: Lineke Rijxman
Door: Mugmetdegoudentand
Met: Joan Nederlof. Campagnebeeld: Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Scenefoto's: Adrie Mouthaan.
Lengte: 90 minuten
Website:

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen