De Man is Lam

Het Zuidelijk Toneel / Lucas De Man Theater / Toneel
Een eigentijdse, prikkelende theatervoorstelling over religie, vaderschap, agressie, kwetsbaarheid, seks en intimiteit.

Creator en tv-presentator Lucas De Man, fotograaf en filmmaker Ahmet Polat (voormalig fotograaf des vaderlands) en audiovisueel talent Rashif El Kaoui (winnaar van de El Hizjra Literatuurprijs 2016 in de categorie proza) zijn gefascineerd door de positie van de man in onze samenleving. Ze zijn vanuit hun mix aan culturen, werelden en disciplines een persoonlijke zoektocht gestart naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Het resultaat is onder meer deze een eigentijdse, prikkelende theatervoorstelling over religie, vaderschap, agressie, kwetsbaarheid, seks en intimiteit, waarin De Man zijn publiek meeneemt in een prikkelende solo-performance, vol beeld- en geluidsfragmenten van Polat en El Kaoui.

Geïnspireerd door de Turkse eet- en verteltraditie van de Sohbet nodigden zij zowel Nederlandse als Vlaamse mannen (van imams tot kleuterklasleraren) uit om bij hen aan tafel te schuiven en ervaringen uit te wisselen. Sfeer en gesprekken met de tafelgenoten legden zij vast in beeld en geluid. Ook volgden ze een mannen-emancipatiecursus, de workshop ‘Ontdek de oerman in jezelf’ en gingen zij op bezoek bij motorclubs en vadercentra.

Naast de voorstelling bevat het project 'De man is lam' ook een film/fotografieserie en een audioproject/radiodocu. Je kunt de mannen volgen tijdens hun zoektocht op demanislam.nl en via social media.

 

Deel op:

ook leuk

Theater Firma MES Thomas Schoots

''Een theatrale reconstructie van Rishi’s dood'' ★★★★★ De Volkskrant

info Bestel
Theater Liliane Brakema / Firma Ducks Liliane Brakema

De Amersfoortse introductie van prijswinnend regietalent: fysiek teksttheater.

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 16,00 Standaard
€ 15,00 65+
€ 13,50 De Lieve Vrouw Pas
€ 10,00 Student

Info

Door: Het Zuidelijk Toneel / Lucas De Man
Met: Lucas De Man, Ahmet Polat, Rashif El Kaoui
Lengte: 90 minuten
Website:

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!