De Man is Lam

Het Zuidelijk Toneel / Lucas De Man Theater / Toneel
Een eigentijdse, prikkelende theatervoorstelling over religie, vaderschap, agressie, kwetsbaarheid, seks en intimiteit.

Creator en tv-presentator Lucas De Man, fotograaf en filmmaker Ahmet Polat (voormalig fotograaf des vaderlands) en audiovisueel talent Rashif El Kaoui (winnaar van de El Hizjra Literatuurprijs 2016 in de categorie proza) zijn gefascineerd door de positie van de man in onze samenleving. Ze zijn vanuit hun mix aan culturen, werelden en disciplines een persoonlijke zoektocht gestart naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Het resultaat is onder meer deze een eigentijdse, prikkelende theatervoorstelling over religie, vaderschap, agressie, kwetsbaarheid, seks en intimiteit, waarin De Man zijn publiek meeneemt in een prikkelende solo-performance, vol beeld- en geluidsfragmenten van Polat en El Kaoui.

Geïnspireerd door de Turkse eet- en verteltraditie van de Sohbet nodigden zij zowel Nederlandse als Vlaamse mannen (van imams tot kleuterklasleraren) uit om bij hen aan tafel te schuiven en ervaringen uit te wisselen. Sfeer en gesprekken met de tafelgenoten legden zij vast in beeld en geluid. Ook volgden ze een mannen-emancipatiecursus, de workshop ‘Ontdek de oerman in jezelf’ en gingen zij op bezoek bij motorclubs en vadercentra.

Naast de voorstelling bevat het project 'De man is lam' ook een film/fotografieserie en een audioproject/radiodocu. Je kunt de mannen volgen tijdens hun zoektocht op demanislam.nl en via social media.

 

Deel op:

ook leuk

Theater Het Zuidelijk Toneel Eva Line de Boer

Een portret van vijf (moslim)meisjes op een leeftijd waar je tussen alles in zit.

info Bestel
Theater Liliane Brakema / Firma Ducks Liliane Brakema

Het kersverse gezelschap Firma Duck laat haar eigenzinnige theaterstijl los op Ingmar Bergmans filmscenario Face to...

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 16,00 Standaard
€ 15,00 65+
€ 13,50 De Lieve Vrouw Pas
€ 10,00 Student

Info

Door: Het Zuidelijk Toneel / Lucas De Man
Met: Lucas De Man, Ahmet Polat, Rashif El Kaoui
Lengte: 90 minuten
Website:

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen