Down to Earth

Rolf Winters, Renata Heinen Film / Filmdocumentaire

Docu van Rolf Winters en Renata Heinen die met hun drie kinderen reizen om de wijzen der aarde te spreken.

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen.

Het gezin trok een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

Uitnodiging tot dialoog
Het verhaal nodigt uit tot dialoog en dat is wat de makers willen bewerkstelligen. Naast community-based screening events in samenwerking met bioscopen, wordt de film ook aangeboden in interactieve programma's voor scholen, bedrijven en organisaties die actief willen bijdragen aan een duurzame wereld en levensstijl.

‘Down to Earth’ won vorig jaar de juryprijs bij het Illuminate Film Festival en de publieksprijs bij het Spirit Film Festival.

Gouden Film
Maar liefst 120.000 bezoekers zagen de film van de selfmade filmmakers sinds de release op 20 oktober 2016. Pas twee keer eerder werd een documentaire zo vaak in de bioscoop gezien ('De nieuwe wildernis' en 'Hollandnatuur in de delta').

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Info

Land/jaar: Groot-Brittannië, 2015
Regie: Rolf Winters, Renata Heinen
Lengte: 90 minuten

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!