For the Time Being

Schweigman&/Slagwerk Den Haag Theater / Mime
De magische wereld van Schweigman& samen met de inventieve spelers van Slagwerk Den Haag.

We zijn hier tijdelijk. De aarde draait steeds langzamer, maar onze wereld draait steeds sneller. De tijd is opgejaagd wild.

Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder. Maar nu, in deze lege ruimte, treffen wij een gat in de tijd. Laten we deze kostbare tijdsbeleving bij de hand nemen, uitklappen, een burcht van haar bouwen. Kunnen we onze krachten bundelen en samen in het gat stappen waarin je mag zijn wie je bent, waarin even niks hoeft? Voor zolang als het duurt.

Theatergezelschap Schweigman& en slagwerkgroep Slagwerk Den Haag (SDH) zijn elk op eigen terrein toonaangevend en vernieuwend en zijn nu ‘For the time being’ samen in De Lieve Vrouw. Dat staat garant voor een ongekend spektakel van ritme, dans, krachtige performance en oprechte verbazing.

Schweigman& is een Utrechts theatergezelschap onder leiding van Boukje Schweigman. Zij maakt al jaren woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin zij de zintuigen op scherp zet en een bijzonder spel speelt met de verwachtingen van het publiek en de codes van het theater. Zij komt deze keer met een groep van tien getalenteerde studenten van de Amsterdamse Mime opleiding. Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Niets is te gek. Ze bespelen het traditionele instrumentenarsenaal en gebruiken net zo makkelijk porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten.

Schweigman& presenteerde in 2013 haar universum in De Lieve Vrouw, een selectie van vijf voorstellingen uit haar 10-jarig bestaan: Tussen, Wervel, Dooier, Benen en Hoek. Ook het indrukwekkende Spiegel was eerder in De Lieve Vrouw te zien.

> Bij deze voorstelling kunt u niet reserveren. Kaarten zijn online te koop en aan de kassa.  

Deel op:

ook leuk

Muziek Elke Vierveijzer

Een 'liedje' is een deuntje dat vervliegt. Maar een 'lied' kerft zich voor altijd in je huid. Een ode aan Maarten van...

info Bestel
Theater het Volksoperahuis i.s.m. Teatro KadaKen (Curaçao) Albert Schoobaar, Kees Scholten

Een actueel Curaçao´s verhaal vol calypsoklanken en rake liederen.

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 18,50 Standaard
€ 17,50 65+
€ 16,00 De Lieve Vrouw Pas
€ 10,00 Student

Info

Regie: Boukje Schweigman
Door: Schweigman&/Slagwerk Den Haag
Met: Sieger Baljon, Toon Kuijpers, Anemone Oostvriesland en studenten Mime Opleiding Amsterdam. fotografie: Sofie Knijff, beeldconcept en grafisch ontwerp: Esther Noyons
Lengte: 70 minuten
Website:

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. Op donderdag 10, 17 en 31 augustus zal op groot doek verschijnen: > ‘Perfeti sconosciuti’, ‘Le tout nouveau testament’ en ‘La La Land’.
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!