For the Time Being

Schweigman&/Slagwerk Den Haag Theater / Mime
De magische wereld van Schweigman& samen met de inventieve spelers van Slagwerk Den Haag.

Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder. Maar nu, in deze lege ruimte, treffen wij een gat in de tijd. Laten we deze kostbare tijdsbeleving bij de hand nemen, uitklappen, een burcht van haar bouwen. Kunnen we onze krachten bundelen en samen in het gat stappen waarin je mag zijn wie je bent, waarin even niks hoeft? Voor zolang als het duurt.

Schweigman& en Slagwerk Den Haag zetten je zintuigen op scherp
Theatergezelschap Schweigman& en slagwerkgroep Slagwerk Den Haag (SDH) zijn elk op eigen terrein toonaangevend en vernieuwend en zijn nu ‘For the time being’ samen in De Lieve Vrouw: het Utrechtse theatergezelschap maakt al jaren woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin zij de zintuigen op scherp zet en een bijzonder spel speelt met de verwachtingen van het publiek en de codes van het theater. Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Niets is te gek. Ze bespelen het traditionele instrumentenarsenaal en gebruiken net zo makkelijk porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten.


Schweigman& presenteerde in 2013 haar universum in De Lieve Vrouw, een selectie van vijf voorstellingen uit haar 10-jarig bestaan: Tussen, Wervel, Dooier, Benen en Hoek. Ook het indrukwekkende Spiegel was eerder in De Lieve Vrouw te zien.

> Deze voorstelling is niet geschikt voor minder validen. 
> Per voorstelling is er ruimte voor 70 man publiek. Je kunt daarom niet reserveren voor deze voorstelling. Kaarten zijn online en aan de kassa te koop.

 

Deel op:

ook leuk

Theater Elke Vierveijzer

Een 'liedje' is een deuntje dat vervliegt. Maar een 'lied' kerft zich voor altijd in je huid. Een ode aan Maarten van...

info Bestel
Theater het Volksoperahuis i.s.m. Teatro KadaKen (Curaçao) Scholten

Een actueel Curaçao´s verhaal vol calypsoklanken en rake liederen.

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 18,50 Standaard
€ 17,50 65+
€ 16,00 De Lieve Vrouw Pas
€ 10,00 Student

Info

Regie: Boukje Schweigman
Door: Schweigman&/Slagwerk Den Haag
Met: Sieger Baljon, Toon Kuijpers, Anemone Oostvriesland en studenten Mime Opleiding Amsterdam
Lengte: 70 minuten
Website:

Recensies

Het Parool 9 augustus 2017

''... een staaltje theatrale empowerment!''

★★★★ ''Schweigman wordt niet voor niets de koningin van het ervaringstheater genoemd. Met 'For The Time Being' gaat ze een stap verder in het creëren van ervaringen...''

de Theaterkrant 6 augustus 2017

''RENNENDE DANSERS IN HET ZWARTE GAT VAN DE TIJD''

★★★ ''Een voorstelling als deze heeft sterk met de appreciatie door het publiek te maken: stel je het op prijs dat acteurs de professionele afstand doorbreken of juist niet?''

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen